Farsbrød og lun æblesalat

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(1 vurderinger)

1 timer

Lækkert farsbrød bagt med æbler - der giver syre og fugtighed til farsbrødet.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Ingredienser

Antal portioner

  • 500 g hakket svinekød (ca. 6% fedt)
  • 1½ tsk groft salt
  • 2 groftrevne uskrællede æbler, fx elstar
  • 1 æg
  • 1¼ dl mælk
  • friskkværnet peber
  • 3 spsk rasp
  • 50 g hasselnøddekerner
  • 1 stegepose (str. stor)

Sauce

Lun æblesalat

  • 6 blade af kinakål
  • 2 tsk rapsolie
  • 2 uskrællede æbler i halve både, fx elstar
  • 100 g svesker i grove stykker
  • ½ tsk groft salt

Tilbehør

  • 1 kg kartofler - kogte og pillede

Sådan gør du

Sådan gør du

Rør det hakkede kød med salt i ca. 1 min. Tilsæt æble, æg, mælk og peber. Rør det godt sammen og vend rasp og hasselnødder i. Klip et stykke bagepapir (ca. 15 x 25 cm) og form farsen til et farsbrød på papiret. Træk farsbrød og bagepapir ind i stegeposen, luk den og klip et hul i toppen. Læg farsbrødet på en plade med bagepapir og bag det midt i ovnen.

Sauce

Bring mælkesaucen i kog i en lille tykbundet gryde under omrøring. Klip et hul i hjørnet af stegeposen og hæld skyen gennem en sigte i saucen. Bring atter saucen i kog, stadig under omrøring. Tilsæt salt og smag til.

Lun æblesalat

Skær de hvide midteribber af kinakålen. Skær dem og den grønne del af bladene i strimler - hold grønt og hvidt adskilt. Lad imens fedtstoffet smelte i en sauterpande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits æbler, midterribber og svesker i ca. ½ min. Tilsæt den grønne del af kålen sammen med salt og vend hurtigt rundt. Smag til og server straks.

Tip

I stedet for hasselnødder kan man bruge saltede pistacienødder.

Bagetid

Ca. 45 min. ved 200° - traditionel ovn.

Sådan redder du en sovs, der er for salt

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 13360 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 30,3 g
  • Protein: 22 %
  • Kulhydrat: 50 %
  • Fedt: 28 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Andre gode forslag