Farsspyd med ærtesauce

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(1 vurderinger)

45 min

Fars på spyd - det er sjovt at gøre lidt ekstra ud af hverdagsmaden.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

Farsspyd

  • 400 g hakket svinekød (ca. 6% fedt)
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 dl hakkede friske oreganoblade
  • 1 dl Karolines Køkken® Madlavningsfløde 8%
  • 50 g havregryn (ca. 1½ dl)
  • 4 bambusspyd - ca. 20 cm lange
  • 50 g smør

Ærtesauce

  • 2 dl grøntsagsbouillon
  • 1½ dl Karolines Køkken® Madlavningsfløde 8%
  • 400 g frosne ekstrafine ærter
  • 4 stilke bladselleri i små tern
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 2 spsk lys saucejævner

Pynt

  • blade af bladselleri

Tilbehør

  • 1 kg pillede, kogte kartofler

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Farsspyd

Rør det hakkede kød med salt og peber i ca. 1 min. Tilsæt oregano. Rør fløde i og derefter havregryn. Stil farsen tildækket i køleskabet i ca. 15 min. Form farsen til 8 aflange frikadeller og træk dem på de 4 bambusspyd. Lad smørret blive gyldent i en pande og brun farsspyddene ved jævn varme ca. 1 min. på 3 sider (ca. 3 min. i alt). Steg spyddene ved svag varme i yderligere ca. 8 min. - vend dem af og til.

Ærtesauce

Bring imens bouillon og fløde i kog i en tykbundet gryde. Tilsæt ærter, bladselleri, salt og peber og bring saucen i kog under omrøring. Tag gryden af varmen og rør saucejævner i. Bring atter saucen i kog og kog den ved svag varme og under omrøring i ca. 1 min. Smag ærtesaucen til.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 10160 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 42,9 g
  • Protein: 25 %
  • Kulhydrat: 52 %
  • Fedt: 23 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag