Fasaner med sellerigratin
60+ min

Fasaner med sellerigratin

Fasaner med sellerigratin er en lækker vildt ret, som smager himmelsk. Retten har masser af smag fra enebær, æbler og selleri - glæd dig.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Fasaner med sellerigratin

Fasaner med sellerigratin er en lækker vildt ret, som smager himmelsk. Retten har masser af smag fra enebær, æbler og selleri - glæd dig.

Antal portioner
  • 2 fasaner (ca. 600 g)
  • 25 g smør
  • 1 æble i kvarte, fx coxorange
  • 1 gulerod i mindre stykker
  • 6 letknuste enebær
  • ½ tsk groft salt
  • 5 sorte peberkorn
  • 2½ dl vand

Sellerigratin

Sauce

Tilbehør

  • 1 kg kartofler til hasselbackkartofler - se link

Fremgangsmåde:

Skyl, rens og tør fasanerne godt. Del dem i kvarte. Lad smørret gyldne i en stegegryde. Brun først bryststykkerne og tag dem op. Brun lårstykkerne og tilsæt æble, gulerod, enebær, salt og peberkorn. Læg bryststykkerne øverst med kødsiden nedad. Hæld vand ved. Kog fasanerne ved svag varme og under låg i ca. 45 min., til de er møre og gennemkogte. Tag fasanerne op og lad dem hvile tildækket i ca. 15 min.

Sellerigratin

Kom selleristykkerne i kogende vand og kog dem møre under låg i ca. 10 min. Hæld dem til afdrypning i en sigte. Kom selleristykkerne i en skål og mos dem groft med en gaffel. Rør fløde og derefter æggene i et ad gangen. Tilsæt fennikel, salt og peber. Rør blandingen godt igennem. Fordel gratindejen i fire smurte, ovnfaste skåle (a ca. 3 dl). Bag sellerigratinerne midt i ovnen.

Sauce

Si stegeskyen ned i en gryde. Tilsæt cremefraiche og bring skyen i kog. Kom saucejævner i under omrøring og kog saucen igennem ved svag varme i ca. 1 min. Smag til med salt.

Bagetid

Ca. 25 min. ved 225°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 13840 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 32,3 g
  • Protein: 19 %
  • Kulhydrat: 32 %
  • Fedt: 49 %
Print