Fastelavnsboller med creme og syltetøj
60+ min

Fastelavnsboller med creme og syltetøj

Denne opskrift er klassisk, men er bagt med hvid hvede og havregryn og giver nogle skønne boller.
Fryseegnet
Bedømmelse (22 vurderinger)

Min bedømmelse:

Fastelavnsboller med creme og syltetøj

Denne opskrift er klassisk, men er bagt med hvid hvede og havregryn og giver nogle skønne boller.

16 stk. pr. portion

Antal portioner
  • 2 dl mælk - lillefingervarmt
  • 50 g gær
  • 1 dl Karolines Køkken® Kvark 0,3%
  • 25 g blødt smør
  • 4 spsk sukker
  • ½ tsk groft salt
  • 4 spsk havregryn
  • 375 g hvid hvedemel - fintformalet fuldkornshvede (ca. 6½ dl)

Creme

  • 2 dl mælk
  • 1 æg
  • 2 spsk sukker
  • 1 spsk majsstivelse, fx maizena
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 100 g hindbærmarmelade

Pensling

  • sammenpisket æg

Pynt

  • sigtet flormelis

Fremgangsmåde:

Hæld mælken i en skål og rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt mel tilbage). Slå dejen godt sammen med en grydeske. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time.

Creme

Pisk mælk og æg let sammen i en tykbundet gryde. Kom sukker, majsstivelse og vaniljesukker i gryden. Bring blandingen i kog under piskning. Kog cremen ved jævn varme, stadig under omrøring, til den tykner. Hæld cremen i en skål og lad den køle lidt af.

Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Rul dejen til en firkant (ca. 40 x 40 cm). Skær dejpladen igennem 3 gange på hver led så der bliver 16 firkanter (ca. 10 x 10 cm). Fordel ca. 1 spsk creme og 1 tsk marmelade på firkanterne. Saml dejen om fyldet til små pakker,

klem sammenføjningerne godt sammen og form til boller. Stil bollerne, med sammenføjningerne nedad, på en plade med bagepapir. Lad bollerne efterhæve tildækket i ca. 45 min., pensl med æg og bag dem midt i ovnen. Drys med flormelis ved serveringen.

Tips

I stedet for creme og syltetøj kan du lave et fyld af: 150 g grofthakkede tørrede dadler og 75 g grofthakket mørk chokolade eller 150 g banan i skiver og 50 g grofthakket mørk chokolade........find selv på flere.

I stedet for drysset flormelis kan du lave det til glasur med eller uden kakao.

Bagetid

Ca. 8 min. ved 225°.

Tips

Lad fastelavnsbollerne tø i køleskabet og bag dem i ca. 10 min. ved 225°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10140 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 51 g
  • Protein: 16 %
  • Kulhydrat: 68 %
  • Fedt: 16 %
Print