Fastelavnsboller med kanel

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(4 vurderinger)

60+ min

Prøv denne simple opskrift af til fastalavn, og glæd dig til at sætte tænderne i disse fastelavnsboller med kanel.

Ingredienser

16 stk. pr. portion

Antal portioner

Dej

  • 1 dl mælk
  • 50 g gær
  • 125 g blødt smør
  • 1 æg
  • 4 spsk sukker
  • 375 g hvedemel (ca. 6¼ dl)

Fyld

  • 100 g blødt smør
  • 100 sukker
  • 1 tsk stødt kanel
  • 1 tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)

Glasur

  • 1 spsk vand
  • 100 g flormelis
  • ¼ tsk stødt kanel

Pynt

  • citronskal (usprøjtet) i tynde strimler

Sådan gør du

Sådan gør du

Dej

Lun mælken i en gryde, til den er lillefingervarm. Hæld den i en skål og rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt mel tilbage). Slå dejen godt sammen. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time.

Fyld

Rør smør og sukker sammen med kanel og citronskal.

Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Rul dejen ud til en firkantet plade (ca. 40 x 40 cm). Skær dejpladen igennem 3 gange på hver led så der bliver 16 firkanter (ca. 10 x 10 cm). Fordel smørblandingen på firkanterne. Saml dejen om fyldet til små "pakker". Klem sammenføjningerne godt sammen så fyldet ikke kan løbe ud. Form "pakkerne" til boller og stil dem med sammenføjningerne nedad på plader med bagepapir. Lad bollerne efterhæve tildækket i ca. 45 min. Bag bollerne midt i ovnen og lad dem køle af.

Glasur

Rør vand, flormelis og kanel sammen og fordel glasuren på bollerne. Pynt med citronskal.

Bagetid

Ca. 10 min. ved 225°.

Frysetips

Lad fastelavnsbollerne tø i køleskabet og bag dem i ca. 10 min. ved 225°.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 17620 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 17,3 g
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 53 %
  • Fedt: 42 %

Er du til laktosefri mejeriprodukter?

Tilbage

Se hele vores laktosefri udvalg

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

Se hele vores laktosefri udvalg

Tilbage

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Print

Kilde: