Festbrød - Opskrifter - Arla

Festbrød

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

60+ min

Brød behøver ikke altid være ens, så hvorfor ikke flette det som her?!

Ingredienser

Opskriften gælder for 10 personer

  • 25 g smør
  • 2 dl grahamsmel (120 g)
  • 6½ dl hvedemel (390 g)
  • 1 tsk groft salt
  • 1 spsk sukker
  • 25 g gær
  • 3 dl vand (lillefingervarmt)
  • 1 dl hele solsikkekerner eller 1 dl grofthakkede, fyldte oliven

Pensling

  • sammenpisket æg eller yoghurt

Pynt

  • sesamfrø, solsikkefrø eller birkes

Sådan gør du

Sådan gør du

Skær smørret i tynde skiver og kom dem i køkkenmaskinens skål. Tilsæt grahamsmel, 6 dl hvedemel, salt, sukker og gær delt i mindre stykker. Hæld fingervarmt vand over. Ælt dejen på lav hastighed først og øg til mellemhastighed. Kør maskinen i 5 min. Læg et viskestykke over og lad dejen hæve til dobbelt størrelse. Tiden er afhængig af, hvor varmt der er i køkkenet. Regn med ca. ½ time. Tilsæt solsikkekerner og kør maskinen, så de blander sig med dejen. Tag dejen ud på et meldrysset bord og del den i 6 stykker. Form stykkerne til runde boller, som derefter rulles ud til stænger på ca. 30 cm. Læg 3 stænger med ca. 5 cm mellemrum på en plade med bagepapir. Læg de resterende 3 stænger tværs over og flet dem sammen, så den enkelte stang skiftevis ligger øverst og nederst. Læg et viskestykke over og lad dejen hæve yderligere ½ time. Pensl brødet med æg eller yoghurt og strø frøene over. Bag brødet nederst i ovnen - til det er smukt gyldent. Lad brødet køle af på en rist.

Har du ingen køkkenmaskine, kan du godt ælte brødet i hånden. Dejen skal æltes kraftigt i min. 10 min.

Bagetid

Sæt temperaturen på 250° og lad ovnen blive varm. Sæt brødet nederst i ovnen, sænk temperaturen til 225° og bag i ca. 15 min.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 11070 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 30,1 g
  • Protein: 11 %
  • Kulhydrat: 63 %
  • Fedt: 26 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: