Fish and chips med rodfrugter og hytteostremoulade
45 min
Nøglehulsmærket opskrift

Fish and chips med rodfrugter og hytteostremoulade

En moderne og sundere udgave af den velkendte fish and chips. Her med rodfrugter og hytteost remoulade.
Nøglehulsmærket opskrift
45 min
Nøglehulsmærket opskrift
Bedømmelse (16 vurderinger)

Min bedømmelse:

Fish and chips med rodfrugter og hytteostremoulade

Nøglehulsmærket opskrift

En moderne og sundere udgave af den velkendte fish and chips. Her med rodfrugter og hytteost remoulade.

Antal portioner

Rodfrugtfritter

  • 5 vaskede bagekartofler i stave (ca. 1 kg)
  • 7 skrællede gulerødder i stave (ca. 300 g)
  • 3 skrællede persillerødder i stave (ca. 300 g)
  • 2 spsk rapsolie
  • 2 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Hytteost remo

Sprød fisk

  • 500 g fisk uden skind, fx torsk, rødspætte eller laks
  • 1 sammenpisket æg
  • ½ dl finthakket bredbladet persille
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 75 g grahamsmel (ca. 1¼ dl)
  • 25 g smør

Pynt

  • bredbladet persille
  • citroner

Fremgangsmåde:

Rodfrugtfritter

Kom kartofler, gulerødder og selleri i ovnens bradepande beklædt med bagepapir. Fordel fedtstoffet over rodfrugterne og drys med salt og peber. Bag rodfrugtfritterne midt i ovnen.

Hytteost "remo"

Bland hytteost, piccalilly og peber godt sammen.

Sprød fisk

Skær fisken i mindre stykker (ca. 3 x 6 cm). Pisk æg, persille, salt og peber godt sammen og vend fiskestykkerne heri Vend dem herefter i mel. Lad fedtstoffet blive gyldent i en pande. Steg fiskestykkerne ved jævn varme i ca. 3 min på hver side - til de er sprøde.

Server fisken sammen med rodfrugtfritter, hytteost "remo" og citron. Pynt med persille.

Bagetid

Ca. 25 min. ved 225° - varmluft.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 11810 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 44,1 g
  • Protein: 25 %
  • Kulhydrat: 46 %
  • Fedt: 29 %
Print