Fiske- og skaldyrssuppe med avocadomayo
1 timer

Fiske- og skaldyrssuppe med avocadomayo

Glæd familien med denne dejlige suppe fuld af kraft og god smag.
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Fiske- og skaldyrssuppe med avocadomayo

Glæd familien med denne dejlige suppe fuld af kraft og god smag.

Antal portioner

Avocadomayo

  • 400 g rå tigerrejer med skal
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 spsk koncentreret tomatpuré
  • 3 små fed hvidløg i halve
  • 1 spsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 2 laurbærblade
  • ¾ liter vand
  • 1 dåse hakkede tomater (ca. 400 g)
  • 1 spsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 2 gulerødder i små tern (ca. 200 g)
  • 5 stilke bladselleri i små tern (ca. 200 g)
  • 500 g filet af hvid fisk, fx helleflyndere eller søtunge - i mundrette bidder
  • 6 skiver landbrød

Pynt

  • blade af bladselleri

Fremgangsmåde:

Avocadomayo

Flæk avocadoen og fjern stenen. Skrab kødet ud med en ske. Kom avocado og resten af ingredienserne i et blenderglas. Blend ved hurtigste hastighed i ca. 30 sek. Stil mayo'en tildækket i køleskabet i mindst ½ time og smag til.

Pil skallerne af rejerne. Lad olien blive varm i en stor tykbundet gryde. Kom tomatpuré, hvidløg, citronskal, laurbærblade og rejeskaller i olien og rist blandingen ved kraftig varme i ca. 1 min. Tilsæt vand og kog i ca. 15 min. Si suppen og kom den tilbage i gryden sammen med tomater, salt og peber. Bring suppen i kog og kom gulerødder, bladselleri, fisk og rejer i. Bring atter suppen i kog og smag til.

Skær brødet i stænger og rist dem.

Kom fiskesuppen i varme dybe tallerkener, pynt med bladselleriblade og server mayo'en og de lune brødcroutoner til.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 13600 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 30,6 g
  • Protein: 25 %
  • Kulhydrat: 29 %
  • Fedt: 46 %
Print