Fiskecreme med slethvar

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(7 vurderinger)

60+ min

En dejlig fiskeforret med tomat, porre, slethvar - eller kammuslinger.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Ingredienser

Antal portioner

Fiskecreme

Fyld

  • 2 tomater (ca. 200 g)
  • ½ liter vand
  • 300 g slethvarfilet uden skind
  • 1 tsk groft salt
  • 1 porre i tynde korte strimler (ca. 100 g)

Pynt

  • friskkværnet peber

Tilbehør

  • 150 g flutes

Sådan gør du

Sådan gør du

Fiskecreme

Lad smørret smelte i en tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løg og champignoner i ca. 1 min. Tilsæt vermouth. Kog ved kraftig varme og uden låg i ca. 3 min. Tilsæt bouillon og kog ved kraftig varme, stadig uden låg, i ca. 5 min. Si løg og champignoner fra og kasser dem. Mål "fonden" og tilsæt vand eller kog ind - der skal være ca. 3 dl i alt. Hæld "fonden" tilbage i gryden sammen med cremefraiche og salt.

Fyld

Del tomaterne i kvarte, fjern kernerne og skær derefter "kødet" i små tern.Rens slethvarren for eventuelle ben. Skær fisken i 2 cm skrå stykker. Bring vandet i kog og tilsæt salt. Læg fiskestykkerne deri. Læg låg på gryden og tag den af varmen. Lad fisken trække i ca. 2 min. Tag fiskestykkerne op med hulskeen og hold dem varme. Kom porrestrimlerne i det varme fiskevand og lad dem stå i ca. ½ min. Lad porrestrimlerne dryppe af i en sigte.

Bring fiskecremen i kog under omrøring og smag til. Fordel fisk, tomattern og porrestrimler i varme dybe tallerkener. Hæld fiskecremen over, pynt med peber og server straks.

Tip

I stedet for slethvarfilet kan man bruge pighvar-, rødtunge- eller skærisingfilet.

Variation - fiskecreme med kammuslinger

Slethvar kan erstattes af kammuslinger. Skær evt. muslingerne i halve og lad dem trække 3-5 min. i kogevandet. Pynt fiskecremen med fintstrimlet noritang i stedet for peber.

Frysetip

Kan fryses uden fyld.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 11920 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 11,4 g
  • Protein: 12 %
  • Kulhydrat: 17 %
  • Fedt: 71 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Riesling Alsace, Frankrig

Hvidvin på riesling-druen fx fra Alsace Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til hvid fisk

Andre gode forslag