Fiskecreme med slethvar
60+ min

Fiskecreme med slethvar

En dejlig fiskeforret med tomat, porre, slethvar - eller kammuslinger.
Fryseegnet
Bedømmelse (6 vurderinger)

Min bedømmelse:

Fiskecreme med slethvar

En dejlig fiskeforret med tomat, porre, slethvar - eller kammuslinger.

Antal portioner

Fiskecreme

Fyld

  • 2 tomater (ca. 200 g)
  • ½ liter vand
  • 300 g slethvarfilet uden skind
  • 1 tsk groft salt
  • 1 porre i tynde korte strimler (ca. 100 g)

Pynt

  • friskkværnet peber

Tilbehør

  • 150 g flutes

Fremgangsmåde:

Fiskecreme

Lad smørret smelte i en tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løg og champignoner i ca. 1 min. Tilsæt vermouth. Kog ved kraftig varme og uden låg i ca. 3 min. Tilsæt bouillon og kog ved kraftig varme, stadig uden låg, i ca. 5 min. Si løg og champignoner fra og kasser dem. Mål "fonden" og tilsæt vand eller kog ind - der skal være ca. 3 dl i alt. Hæld "fonden" tilbage i gryden sammen med cremefraiche og salt.

Fyld

Del tomaterne i kvarte, fjern kernerne og skær derefter "kødet" i små tern.Rens slethvarren for eventuelle ben. Skær fisken i 2 cm skrå stykker. Bring vandet i kog og tilsæt salt. Læg fiskestykkerne deri. Læg låg på gryden og tag den af varmen. Lad fisken trække i ca. 2 min. Tag fiskestykkerne op med hulskeen og hold dem varme. Kom porrestrimlerne i det varme fiskevand og lad dem stå i ca. ½ min. Lad porrestrimlerne dryppe af i en sigte.

Bring fiskecremen i kog under omrøring og smag til. Fordel fisk, tomattern og porrestrimler i varme dybe tallerkener. Hæld fiskecremen over, pynt med peber og server straks.

Tip

I stedet for slethvarfilet kan man bruge pighvar-, rødtunge- eller skærisingfilet.

Variation - fiskecreme med kammuslinger

Slethvar kan erstattes af kammuslinger. Skær evt. muslingerne i halve og lad dem trække 3-5 min. i kogevandet. Pynt fiskecremen med fintstrimlet noritang i stedet for peber.

Tips

Kan fryses uden fyld.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 11920 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 11,4 g
  • Protein: 12 %
  • Kulhydrat: 17 %
  • Fedt: 71 %
Print

Vin match

Riesling Alsace, Frankrig

Hvidvin på riesling-druen fx fra Alsace Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til hvid fisk