Fiskefileter med krydderurtesauce

Bedømmelse

(6 vurderinger)

45 min

Fiskefileter med krydderurtesauce er en lækker opskrift på en velsmagende fiskreret. Sammespillet mellem rødspættefilet og den krydrede urtesauce smager himmelsk.

Ingredienser

Antal portioner
  • ½ kg rødspættefileter eller rødtungefileter
  • 4 spsk hakkede zittauerløg
  • 25 g smør
  • 3 dl tør hvidvin
  • 1 dl vand
  • 1 tsk groft salt
  • ½ liter Karolines Køkken® Piskefløde 38% Piskefløde 38%
  • 3 spsk hakket frisk dild
  • 3 spsk hakket frisk kruspersille
  • 2 spsk klippet frisk purløg
  • 2 spsk klippet frisk karse
  • evt. groft salt
  • evt. friskpresset citronsaft

Tilbehør

  • 300 g flutes

Sådan gør du

Sådan gør du

Fold fiskefileterne sammen på langs med skindsiden indad. Damp løgene klare i smør. Læg fiskefileterne ovenpå løgene. Hæld hvidvin og vand ved. Drys salt over og lad fileterne dampe under låg ca. 5 min. Tag fileterne op og hold dem varme i serveringsfadet. Kog fiskesuppen ind ved stærk varme uden låg til der er ca. 1 dl tilbage. Tilsæt piskefløde og lad saucen koge ind til den er jævn. Tilsæt krydderurter og smag til med salt og evt. citronsaft. Hæld saucen over fiskefileterne.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 14730 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 13,9 g
  • Protein: 19 %
  • Kulhydrat: 20 %
  • Fedt: 61 %

Print

Kilde: