Fiskepakker med spinat
45 min

Fiskepakker med spinat

Skøn ret med en dejlig smag af fisk og krydderurter. Server med kartofler og citronbåde.
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Fiskepakker med spinat

Skøn ret med en dejlig smag af fisk og krydderurter. Server med kartofler og citronbåde.

Antal portioner
  • 400 g friske spinatblade
  • 1 dl klippet frisk purløg
  • 1 dl hakket frisk kruspersille
  • 1 dl hakket dild
  • 4 porrer i skiver
  • 1 zittauerløg i halve skiver
  • 500 g fiskefileter fx rødspætte- eller isingfileter
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 kg kartofler
  • både af citroner

Indkluderet i opskriften

Fremgangsmåde:

Skær de groveste ribber af spinatbladene og skyl dem grundigt i flere hold koldt vand. Kom spinatbladene i en gryde med det vand der hænger ved. Damp dem ved kraftig varme og under omrøring ca. 2 min. eller til de er "faldet sammen". Klip 4 stykker bagepapir (a ca. 35 x 42 cm). Bland krydderurterne i en skål. Fordel porrer, løg, spinat, fisk, krydderurter, salt og peber midt på de 4 stykker bagepapir. Luk hver pakke ved at rulle de 2 lange papirsider ned mod fisken. Sno hver ende og bøj dem op. Bag fiskepakkerne på en plade med bagepapir midt i ovnen.

Bring saucen i kog i en gryde og server den til fiskepakkerne.

Tips

I stedet for frisk spinat kan man anvende samme mængde optøet frossen helbladet spinat. Fiskefileter kan erstattes af samme mængde laksefilet.

Bagetid

Ca. 20 min. ved 225°.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 7310 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 33,5 g
  • Protein: 32 %
  • Kulhydrat: 61 %
  • Fedt: 7 %
Print