Fiskepandekage med lynstegte grøntsager
60+ min

Fiskepandekage med lynstegte grøntsager

Fiskepandekage? Den er god nok. Med denne lækre opskrift forvandles fiskefars, med krydderurter og lynstegte grøntsager til den perfekte frokost eller aftensmad!
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Fiskepandekage med lynstegte grøntsager

Fiskepandekage? Den er god nok. Med denne lækre opskrift forvandles fiskefars, med krydderurter og lynstegte grøntsager til den perfekte frokost eller aftensmad!

Antal portioner
  • 500 g fiskefars
  • 1 æg
  • 1 finthakket zittauerløg
  • 3 spsk hakket frisk bredbladet persille
  • ¾ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 25 g smør

Lynstegte grøntsager

  • 400 g grøn squash (1-2 stk.)
  • 25 g smør
  • 100 g rensede friske minimajs
  • 2 porrer i tynde ringe
  • 2 tsk japansk sojasauce
  • 1 tsk fintrevet frisk ingefær
  • friskkværnet peber

Pynt

  • bredbladet persille

Tilbehør

  • 240 g groft brød
  • ¾ dl japansk sojasauce

Fremgangsmåde:

Rør fiskefarsen med æg, løg, persille, salt og peber. Lad farsen hvile tildækket i køleskabet i ca. ½ time.

Lad halvdelen af smørret blive gyldent i en pande (ca. 21 cm i diameter). Fordel farsen i panden til en tyk pandekage. Steg den ved svag varme i ca. 10 min. Lad fiskepandekagen glide over på et grydelåg. Kom resten af smørret på fiskepandekagen og læg panden over som et låg. Vend den hurtigt rundt og steg videre i ca. 10 min., stadig ved svag varme.

Lynstegte grøntsager

Del squashene på langs og fjern kernerne. Skær squashene i ½ cm tykke skiver. Lad smørret smelte i en wok eller dyb pande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits majsene ved jævn varme i ca. 2 min. Tilsæt porreringe og svits i ca. 1 min. Tilsæt squash og svits yderligere i ca. 2 min. (ca. 5 min. i alt). Tilsæt resten af ingredienserne og smag til.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 8240 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 20,8 g
  • Protein: 19 %
  • Kulhydrat: 53 %
  • Fedt: 28 %
Print