Fiskesuppe med korianderflødeskum

1 timer Hovedret

Lav selv en skøn hjemmelavet fiskefond og brug den til en fiskesuppe, der har hentet inspiration fra det asiatiske køkken.

Fiskesuppe med korianderflødeskum
Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

11006 kJ / 2631 kcal

Energifordeling:
Fiber: 32,5 g
Protein: 20,4 %
Kulhydrat: 43,2 %
Fedt: 36,4 %
Tips

Fede fisk, som fx laks, sild og makrel egner sig ikke til fiskefond - de er for kraftige i smagen. Jo "finere" fisk du vælger, jo finere smag bliver der også på fonden. Særligt velegnede er fx søtunge, pighvar og rødtunge.

Du kan koge fiskefonden ind, til du har ca. ½ liter - nu har du et koncentrat. Tilsæt 1 tsk groft salt, 3-5 dl fløde, grøntsager, fisk eller skaldyr og du har en cremet fiskesuppe. Smag til med ekstra salt, afhængig af hvor meget fløde du har tilsat.

Frysetip

Fiskefonden kan fryses.

Relateret video
Hvordan koger man ris

Karolines Køkkenskole viser, hvordan du koger ris – med den helt rette konsistens. Og du vil få ros og ikke ris for dine ris. 

Ingredienser