Flade boller med tomatfyld
60+ min

Flade boller med tomatfyld

De flade boller er en blanding mellem foccacia og pizzaboller, hvor fyldet kan varieres i det uendelige - brug din fantasi.
Bedømmelse (30 vurderinger)

Min bedømmelse:

Flade boller med tomatfyld

De flade boller er en blanding mellem foccacia og pizzaboller, hvor fyldet kan varieres i det uendelige - brug din fantasi.

Antal portioner

Flade boller

  • 50 g smør
  • 4½ dl vand
  • 50 g gær
  • 2 tsk sukker
  • 2 tsk groft salt
  • 300 g durummel (ca. 5½ dl)
  • 300 g hvid hvedemel - fintformalet fuldkornshvede (ca. 5½ dl)

Tomatfyld

Pensling

  • 2 tsk olie, fx olivenolie

Fremgangsmåde:

Flade boller

Smelt smørret i en gryde og tilsæt vandet. Hæld blandingen i en skål. Rør først gæren ud heri og derefter sukker, salt, durum og hvedemel (hold ca. ¼ hvedemel tilbage) - dejen skal være klæbrig. Dæk skålen med plastfolie og lad blandingen stå et lunt sted i ca. ½ time.

Tomatfyld

Hæld tomaterne til afdrypning i en sigte i ca. 5 min., til der er ca. 175 g tomat tilbage. Kom tomaterne i en skål og tilsæt tomatpure og hvidløg. Hæld osten til afdrypning i sigten.

Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Del dejen i 8 stykker og form dem til boller. Rul bollerne flade (ca. 12 cm i diameter). Læg de flade boller på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve tildækket i ca. 15 min. Tryk fordybninger i bollerne med en finger og pensl med olie. Fordel først de hakkede tomater - derefter oliven og til sidst osten på bollerne. Bag de flade boller midt i ovnen til osten er gylden.

Bagetid

Ca. 20 min. ved 225°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 11460 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 45 g
  • Protein: 18 %
  • Kulhydrat: 60 %
  • Fedt: 22 %
Print