Flækkert'er

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(3 vurderinger)

60+ min

Fine flade boller som gør sig godt på morgenbordet eller til brunch. Flækkert'erne kan fryses og er også supergode når de er ristede.

Ingredienser

16 stk. pr. portion

Antal portioner
  • 25 g smør
  • 4 dl mælk
  • 1 dl Kløver® tykmælk Tykmælk
  • 25 g gær
  • 1 æg
  • 2 tsk sukker
  • 2 tsk groft salt
  • 200 g sigtemel (ca. 4 dl)
  • 550 g hvedemel

Pensling

  • sammenpisket æg

Sådan gør du

Sådan gør du

Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælk. Hæld blandingen i en skål og tilsæt tykmælk. Rør gæren ud heri. Kom de øvrige ingredienser i (hold lidt hvedemel tilbage). Slå dejen godt sammen med en grydeske og tag dejen ud på et meldrysset bord. Ælt den godt igennem og tilsæt evt. resten af melet. Del dejen i 16 stykker. Form dem til boller og tryk dem flade (ca. 12 cm i diameter). Lad bollerne hæve tildækket på plader med bagepapir i ca. ½ time. Tryk med en finger fordybninger i bollerne og pensl med æg. Bag bollerne midt i ovnen. Flæk bollerne og server flækkert’erne lune med smør, ost og marmelade.

Bagetid

Ca. 12 min. ved 225° - traditionel ovn.

Frysetip

Flækkert’erne kan fryses - flæk dem inden frysning.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 13980 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 30,9 g
  • Protein: 13 %
  • Kulhydrat: 73 %
  • Fedt: 14 %

Er du til laktosefri mejeriprodukter?

Tilbage

Se hele vores laktosefri udvalg

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

Se hele vores laktosefri udvalg

Tilbage

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Print

Kilde: