Flamberede oksebøffer med svampe-lakridssauce

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(15 vurderinger)

60+ min

En skøn hovedret at servere for dine weekendgæster. Den dejlige svampe-lakridssovs er både god og anderledes!

Ingredienser

Antal portioner

Svampe-lakridssauce

  • 25 g smør
  • 450 g champignoner i halve
  • 3 finthakkede zittauerløg
  • ¾ liter oksebouillon
  • 1 tsk knust engelsk lakrids
  • ½ tsk groft salt

Kartoffelmos

  • 2 liter vand
  • 1½ kg skrællede melede kartofler
  • 4 dl mælk
  • 50 g smør
  • 1½ tsk groft salt

Bøffer

  • 25 g smør
  • 6 oksemørbradbøffer (ca. 150 g)
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Svampe-lakridssauce, fortsat

  • 4 spsk hvedemel
  • 50 g blødt smør
  • ½ dl pernod

Tilbehør

  • 750 g dampede blandede grøntsager, fx gulerødder, fennikel og porrer i tynde strimler

Sådan gør du

Sådan gør du

Svampe-lakridssauce

Lad smørret blive gyldent i en pande. Steg champignoner og løg i ca. 5 min. Tilsæt bouillon, lakrids og salt og kog blandingen ved kraftig varme i ca. 3 min. Si skyen fra svampeblandingen over i en lille gryde - pres væden godt af champignonerne - gem dem.

Kartoffelmos

Kog vand og kartofler i en stor, tykbundet gryde ved svag varme og under låg i ca. 20 min. Hæld vandet fra og damp kartoflerne tørre. Mos dem groft, fx med en grydeske. Vend mælk, smør og salt i. Hak svampeblandingen og vend den i kartoffelmosen. Fordel halvdelen af kartoffelmosen i 6 små ovnfaste skåle (a ca. 1½ dl).

Bøffer

Lad smørret blive gyldent i en pande og brun bøfferne ca. 1 min. på hver side. Drys med salt og peber. Tag bøfferne op og læg dem i et ovnfast fad (ca. 15 x 25 cm).

Svampe-lakridssauce, fortsat

Bring skyen i kog. Rør mel og smør godt sammen og pisk det i skyen. Lad saucen koge ved svag varme i ca. 5 min. - rør af og til.

Stil imens fadet med de brunede bøffer og skålene med kartoffelmos på en bageplade. Bag begge dele midt i ovnen. Varm resten af kartoffelmosen godt igennem.

Ved serveringen

Kom skyen fra bøfferne i svampe-lakridssaucen, smag til og hæld saucen i en skål. Kom den kartoffelmos, der ikke er gratineret, i en skål. Anret grøntsager og skålene med den gratinerede kartoffelmos på et fad. Lav evt. flamberingen inde ved bordet: Hæld pernod ved de lune bøffer og sæt ild til med det samme. Pust forsigtigt ilden ud efter ca. 10 sek. - eller læg låg på. Hvis det foregår i køkkenet må emhætten ikke være tændt.

Bagetid for kartoffelmos

Ca. 20 min. ved 250°.

Bagetid for bøffer

Ca. 10 min. ved 250°.

Sådan steger du den perfekte bøf

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 18520 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 51 g
  • Protein: 24 %
  • Kulhydrat: 38 %
  • Fedt: 38 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Shiraz Barossa, Australien

Her vil en lagret vin være god, så søg efter en gerne min 5 år gamle rødvin på shiraz-druen Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til svampe