Flanksteak med avocadosalat

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

45 min

Rødvinsmarineret flanksteak med ovnstegte kartofler, rødvinsauce og god salat.

Ingredienser

Antal portioner

Marinade

  • 1 dl tør rødvin fx Côtes du Rhône
  • 3 spsk honning
  • 1 laurbærblad
  • ½ tsk friskkværnet peber
  • 1 flanksteak

Avocadosalat

  • 4 spsk hvidvinseddike
  • 2½ tsk sukker
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 2 modne avocadoer
  • 125 g hvidkål i tynde strimler
  • 1 finthakket rødløg
  • 10 g smør
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • ½ liter Karolines Køkken® Rødvinssauce Rødvinssauce med rosmarin og sort peber
  • ¼ tsk groft salt

Tilbehør

  • 1 kg ovnstegte kartoffelbåde

Sådan gør du

Sådan gør du

Marinade

Bland rødvin, honning og krydderier i en frysepose.

Kom flanksteaken i posen og luk den. Vend godt rundt, så marinaden fordeler sig på kødet. Lad flanksteaken marinere i køleskabet i ca. ½ time. Vend posen undervejs.

Avocadosalat

Rør eddike, sukker, salt og peber sammen. Flæk avocadoerne, fjern sten og skind. Skær avocadoerne i tynde skiver. Bland hvidkålen med 2 spsk af dressingen og vend avocadoskiverne i resten. Læg skiftevis hvidkål, rødløg og avocado i en skål. Slut med avocado, lidt rødløg og resten af dressingen.

Tag flanksteaken op (gem marinaden) og dup den tør. Lad smørret blive gyldent i en pande. Brun steaken ca. 1 min. på hver side, og steg den derefter ved svag varme ca. 10 min. - vend kødet af og til. Tag steaken op, drys med salt og peber og lad den hvile tildækket i ca. 15 min.

Hæld resten af marinaden i panden (fjern laurbærbladet) og kog til der er ca. 1 dl tilbage. Tilsæt rødvinssauce og salt. Bring saucen i kog og smag til.

Ved serveringen

Skær flanksteaken i tynde, skrå skiver og server kartofler, rødvinssauce og avocadosalat til.

Sådan skærer du en avocado

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 14020 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 35,3 g
  • Protein: 19 %
  • Kulhydrat: 43 %
  • Fedt: 38 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: