Flødebagte kartofler - og broccoli - Opskrifter - Arla

Flødebagte kartofler - og broccoli

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(5 vurderinger)

1 timer

Fedtfattigt alternativt til flødekartofler - stadig den samme gode smag.

Ingredienser

Antal portioner

Broccoli

  • 500 g broccoli i små buketter og stokken i tynde skiver
  • 1 liter vand
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Hertil

  • 500 g stegt kød, fx roastbeef

Sådan gør du

Sådan gør du

Bring fløde, løg, hvidløg, timian, salt og peber i kog i en stor, tykbundet gryde. Tilsæt kartoflerne og kog dem ved svag varme og under låg i ca. 7 min. - rør af og til. Hæld flødekartoflerne i et ovnfast fad (ca. 7 x 21 x 26 cm) og bag dem midt i ovnen. Tag kartoflerne ud efter ca. 20 min. og drys dem med ost. Bag kartoflerne færdige de sidste 10 min.

Broccoli

Kom imens broccolien i en gryde med kogende vand og kog den i ca. 3 min. Hæld broccolien til afdrypning i et dørslag og brus den over med koldt vand. Lad broccolien køle af og drys med salt og peber.

Bagetid

Ca. ½ time ved 200° - traditionel ovn.

Hvordan koger man broccoli

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 9440 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 33,9 g
  • Protein: 34 %
  • Kulhydrat: 42 %
  • Fedt: 24 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: