Flødedessert med citron og nellike

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

60+ min

Festlig dessert med fin og enkel smag: To slags fløderand i portionsstørrelser serveret med marineret mangofrugt.

Ingredienser

Antal portioner

Flødedessert med citron

Flødedessert med nellike

Marineret mangofrugt

  • 1½ dl vand
  • 4 spsk sukker
  • 2 tsk friskpresset citronsaft
  • ½ skrællet moden mangofrugt i små stykker

Pynt

  • frisk citronmelisseblad

Sådan gør du

Sådan gør du

Flødedessert med citron

Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 min. Kom sukker, fløde og citronskal i en lille, tykbundet gryde og bring det i kog under omrøring. Tag gryden af varmen. Træk husblassen op af vandet og kom den i den varme flødeblanding. Rør til husblassen er opløst og fordel flødeblandingen i 6 engangskopper eller små forme - ca. 3 spsk i hver.

Flødedessert med nellike

Tilbered flødedessert med nellike som beskrevet ovenfor. Stil alle 12 kopper tildækket med plastfilm i køleskabet i mindst 4 timer.

Marineret mangofrugt

Kom vand, sukker og citronsaft i en lille gryde. Kog blandingen ved svag varme og uden låg i ca. 10 min. Tag gryden af varmen og læg mangostykkerne i sukkerlagen. Lad frugten marinere på køkkenbordet i mindst ½ time.

Ved serveringen

Løsn flødedesserterne i kanten med en kniv. Dyp hver kop et kort øjeblik i meget varmt vand. Vend forsigtigt de små desserter ud på tallerkener - en af hver slags på hver tallerken. Fordel mangofrugten og lidt af lagen på tallerkenerne.

Genvej

Flødedesserter og frugt kan tilberedes dagen før.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 9330 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 2,4 g
  • Protein: 3 %
  • Kulhydrat: 20 %
  • Fedt: 77 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde:

Vin match

Furmint, harslevelü, muscat Tokaji, Ungarn

En sød, hvid dessertvin, fx en Tokaji Aszü fra Ungarn (3-4 puttonyos) Kilde: Martin Nordkvist

Mere om vin til citron