Flødedessert med citron og nellike

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

60+ min

Festlig dessert med fin og enkel smag: To slags fløderand i portionsstørrelser serveret med marineret mangofrugt.

Ingredienser

Antal portioner

Flødedessert med citron

Flødedessert med nellike

Marineret mangofrugt

  • 1½ dl vand
  • 4 spsk sukker
  • 2 tsk friskpresset citronsaft
  • ½ skrællet moden mangofrugt i små stykker

Pynt

  • frisk citronmelisseblad

Sådan gør du

Sådan gør du

Flødedessert med citron

Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 min. Kom sukker, fløde og citronskal i en lille, tykbundet gryde og bring det i kog under omrøring. Tag gryden af varmen. Træk husblassen op af vandet og kom den i den varme flødeblanding. Rør til husblassen er opløst og fordel flødeblandingen i 6 engangskopper eller små forme - ca. 3 spsk i hver.

Flødedessert med nellike

Tilbered flødedessert med nellike som beskrevet ovenfor. Stil alle 12 kopper tildækket med plastfilm i køleskabet i mindst 4 timer.

Marineret mangofrugt

Kom vand, sukker og citronsaft i en lille gryde. Kog blandingen ved svag varme og uden låg i ca. 10 min. Tag gryden af varmen og læg mangostykkerne i sukkerlagen. Lad frugten marinere på køkkenbordet i mindst ½ time.

Ved serveringen

Løsn flødedesserterne i kanten med en kniv. Dyp hver kop et kort øjeblik i meget varmt vand. Vend forsigtigt de små desserter ud på tallerkener - en af hver slags på hver tallerken. Fordel mangofrugten og lidt af lagen på tallerkenerne.

Genvej

Flødedesserter og frugt kan tilberedes dagen før.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 9330 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 2,4 g
  • Protein: 3 %
  • Kulhydrat: 20 %
  • Fedt: 77 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Furmint, harslevelü, muscat Tokaji, Ungarn

En sød, hvid dessertvin, fx en Tokaji Aszü fra Ungarn (3-4 puttonyos) Kilde: Martin Nordkvist

Mere om vin til citron