Flødeis med rosmarin

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(15 vurderinger)

60+ min

Prøv rosmarin på en helt ny måde, nemlig i denne dejlige flødeis.

Ingredienser

Dessert til 6

Antal portioner

Flødeis med rosmarin

Hertil

  • 100 g brombær
  • 100 g jordbær
  • 2 dl ahornsirup

Pynt

  • frisk rosmarinkvist

Sådan gør du

Sådan gør du

Flødeis med rosmarin

Pisk æggeblommerne godt med sukkeret. Varm 1 dl af fløden i en lille tykbundet gryde med rosmarin. Rør fløden sammen med vaniljekorn, yoghurt og resten af fløden. Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i æggeblandingen. Kom isen i en form (ca. 1½ liter) og stil den tildækket i fryseren. Rør i isen 4-5 gange under indfrysningen.

Hertil

Vend brombær og jordbær sammen med ahornsirup.

Ved serveringen

Anret isen med lidt bær og sirup. Pynt med frisk rosmarin.

Tip

I stedet for rosmarin kan anisisop eller pebermynteblade bruges. Så får man helt nye smagsingredienser i isen.

Sådan flækker du en vaniljestang

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 9010 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 5,9 g
  • Protein: 9 %
  • Kulhydrat: 52 %
  • Fedt: 39 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde:

Vin match

Sauvignon blanc, semillon Bordeaux, Frankrig

Fyldig, hvid dessertvin fra Bordeaux fx en sauternes eller monbazillac Kilde: Martin Nordkvist

Lidt om vin til parfait