Flødeis med rosmarin

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(15 vurderinger)

60+ min

Prøv rosmarin på en helt ny måde, nemlig i denne dejlige flødeis.

Ingredienser

Dessert til 6

Antal portioner

Flødeis med rosmarin

Hertil

  • 100 g brombær
  • 100 g jordbær
  • 2 dl ahornsirup

Pynt

  • frisk rosmarinkvist

Sådan gør du

Sådan gør du

Flødeis med rosmarin

Pisk æggeblommerne godt med sukkeret. Varm 1 dl af fløden i en lille tykbundet gryde med rosmarin. Rør fløden sammen med vaniljekorn, yoghurt og resten af fløden. Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i æggeblandingen. Kom isen i en form (ca. 1½ liter) og stil den tildækket i fryseren. Rør i isen 4-5 gange under indfrysningen.

Hertil

Vend brombær og jordbær sammen med ahornsirup.

Ved serveringen

Anret isen med lidt bær og sirup. Pynt med frisk rosmarin.

Tip

I stedet for rosmarin kan anisisop eller pebermynteblade bruges. Så får man helt nye smagsingredienser i isen.

Sådan flækker du en vaniljestang

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 9840 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 5,9 g
  • Protein: 8 %
  • Kulhydrat: 47 %
  • Fedt: 45 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Sauvignon blanc, semillon Bordeaux, Frankrig

Fyldig, hvid dessertvin fra Bordeaux fx en sauternes eller monbazillac Kilde: Martin Nordkvist

Lidt om vin til parfait