Flødeis med rosmarin
60+ min

Flødeis med rosmarin

Prøv rosmarin på en helt ny måde, nemlig i denne dejlige flødeis.
Fryseegnet
Bedømmelse (14 vurderinger)

Min bedømmelse:

Flødeis med rosmarin

Prøv rosmarin på en helt ny måde, nemlig i denne dejlige flødeis.

Dessert til 6

Antal portioner

Flødeis med rosmarin

Hertil

  • 100 g brombær
  • 100 g jordbær
  • 2 dl ahornsirup

Pynt

  • friske rosmarinkviste

Fremgangsmåde:

Flødeis med rosmarin

Pisk æggeblommerne godt med sukkeret. Varm 1 dl af fløden i en lille tykbundet gryde med rosmarin. Rør fløden sammen med vaniljekorn, yoghurt og resten af fløden. Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i æggeblandingen. Kom isen i en form (ca. 1½ liter) og stil den tildækket i fryseren. Rør i isen 4-5 gange under indfrysningen.

Hertil

Vend brombær og jordbær sammen med ahornsirup.

Ved serveringen

Anret isen med lidt bær og sirup. Pynt med frisk rosmarin.

Tip

I stedet for rosmarin kan anisisop eller pebermynteblade bruges. Så får man helt nye smagsingredienser i isen.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9010 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 5,9 g
  • Protein: 9 %
  • Kulhydrat: 52 %
  • Fedt: 39 %
Print

Vin match

Sauvignon blanc, semillon Bordeaux, Frankrig

Fyldig, hvid dessertvin fra Bordeaux fx en sauternes eller monbazillac Kilde: Martin Nordkvist

Lidt om vin til parfait