Flødekartofler med tomater

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(7 vurderinger)

60+ min

Klassisk dansk ret med tomat, løg og hvidløg.

Ingredienser

Antal portioner

  • 1 kg skrællede melede kartofler i skiver
  • 250 g små blommetomater
  • 2 grofthakkede zittauerløg
  • 3 små knuste fed hvidløg
  • 1½ spsk knuste madagaskarpeberkorn
  • 2 tsk groft salt
  • ¼ liter Karolines Køkken® Piskefløde 38% Piskefløde 38%
  • 1 dl vand

Sådan gør du

Sådan gør du

Kom kartofler, tomater, løg, hvidløg, madagascarpeber og salt i et ovnfast fad (ca. 6 x 22 x 30 cm). Vend godt rundt i blandingen og hæld fløde og vand over. Bag flødekartoflerne midt i ovnen - til de er gyldne.

Bagetid

Ca. 1 time og 15 min. ved 200°.

Sådan knuser og hakker du hvidløg

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 8050 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 17,9 g
  • Protein: 7 %
  • Kulhydrat: 46 %
  • Fedt: 47 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde: