Flødekartofler med tomater

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(7 vurderinger)

60+ min

Klassisk dansk ret med tomat, løg og hvidløg.

Ingredienser

Antal portioner

  • 1 kg skrællede melede kartofler i skiver
  • 250 g små blommetomater
  • 2 grofthakkede zittauerløg
  • 3 små knuste fed hvidløg
  • 1½ spsk knuste madagaskarpeberkorn
  • 2 tsk groft salt
  • ¼ liter Karolines Køkken® Piskefløde 38% Piskefløde 38%
  • 1 dl vand

Sådan gør du

Sådan gør du

Kom kartofler, tomater, løg, hvidløg, madagascarpeber og salt i et ovnfast fad (ca. 6 x 22 x 30 cm). Vend godt rundt i blandingen og hæld fløde og vand over. Bag flødekartoflerne midt i ovnen - til de er gyldne.

Bagetid

Ca. 1 time og 15 min. ved 200°.

Sådan knuser og hakker du hvidløg

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 8050 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 17,9 g
  • Protein: 7 %
  • Kulhydrat: 46 %
  • Fedt: 47 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: