Flødeostekage med kumquats
60+ min

Flødeostekage med kumquats

Kumquats er små fine citrusfrugter, hvis skal kan spises. Her giver frugen den klassiske flødestekage syrlighed og et eksotisk look.
Fryseegnet
Bedømmelse (5 vurderinger)

Min bedømmelse:

Flødeostekage med kumquats

Kumquats er små fine citrusfrugter, hvis skal kan spises. Her giver frugen den klassiske flødestekage syrlighed og et eksotisk look.

8 personer pr. kage

Antal portioner

Dej

  • 125 g hvedemel (ca. 2 dl)
  • 50 g finthakkede valnøddekerner
  • 2½ spsk sukker
  • 100 g koldt smør i tern

Fyld

Gelé

  • 2 dl vand
  • 85 g sukker (ca. 1 dl)
  • 10 kumquats
  • 1 blad husblas
  • 4 spsk sød hvidvin, fx beaumes de venise
  • 2 spsk vand

Pynt

  • guldstøv

Fremgangsmåde:

Dej

Bland mel, nødder og sukker. Smuldr smørret i melblandingen. Ælt dejen let sammen. Tryk den ud i en springform (ca. 22 cm i diameter), lad dejen gå ca. 4 cm op ad formens side. Stil den tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Bag dejskallen midt i ovnen. Lad den køle af.

Fyld

Pisk flødeost, æggeblommer, vanilje, sukker og citronskal godt. Pisk hviderne og derefter fløden stiv. Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 min. Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved. Smelt den i en skål i vandbad. Afkøl husblassen med citronsaft og kom den i osteblandingen under omrøring. Vend flødeskum og hvider i osteblandingen. Stil dejskallen på et fad. Hæld fyldet i når man kan trække striber i overfladen. Stil kagen tildækket i køleskabet i mindst ½ time.

Gelé

Bring vand og sukker i kog i en gryde. Skyl kumquatsene. Skær dem i skiver, fjern kernerne og kog kumquatsskiverne ved svag varme og under låg i ca. 20 min. Køl dem af i en sigte. Læg dem på kagen. Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 min. Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved. Smelt den i en skål i vandbad. Afkøl husblassen med vin og tilsæt vandet. Læg geleen på når den begynder at stivne. Stil kagen tildækket i køleskabet i mindst 2 timer.

Ved serveringen

Pynt kagen med guldstøv.

Bagetid

Ca. 20 min. ved 200°.

Tips

Kan fryses uden gele.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 16500 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 10,7 g
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 42 %
  • Fedt: 51 %
  • Alkohol: 1 %
Print

Vin match

Riesling Mosel, Tyskland

Sød hvidvin på riesling-druen fx en riesling auslese fra Tyskland Kilde: Martin Nordkvist

Mere om vin til citrus