Flødeostekage med kumquats

Bedømmelse

(5 vurderinger)

60+ min

Kumquats er små fine citrusfrugter, hvis skal kan spises. Her giver frugen den klassiske flødestekage syrlighed og et eksotisk look.

Ingredienser

8 personer pr. kage

Antal portioner

Dej

  • 125 g hvedemel (ca. 2 dl)
  • 50 g finthakkede valnøddekerner
  • 2½ spsk sukker
  • 100 g koldt smør i tern

Fyld

Gelé

  • 2 dl vand
  • 85 g sukker (ca. 1 dl)
  • 10 kumquats (ca. 75 g)
  • 1 blad husblas
  • 2 spsk vand
  • 4 spsk sød hvidvin, fx beaumes de venise

Pynt

  • guldstøv

Sådan gør du

Sådan gør du

Dej

Bland mel, nødder og sukker. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melblandingen. Saml hurtigt dejen og tryk den ud i en springform (ca. 22 cm i diameter) – lad dejen gå ca. 4 cm op ad formens side. Stil den tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Bag dejskallen midt i ovnen. Lad den køle af.

Fyld

Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 5 min. Pisk flødeost, æggeblommer, vaniljekorn, sukker og citronskal godt sammen. Pisk først æggehviderne stive og pisk derefter fløden til flødeskum. Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved. Smelt den ved svag varme. Rør husblassen med citronsaft og vend den i osteblandingen. Vend flødeskum og stiftpiskede hvider i. Stil dejskallen på et fad. Hæld fyldet i når du kan trække striber i overfladen. Stil kagen tildækket i køleskabet i mindst ½ time.

Gelé

Bring vand og sukker i kog i en gryde. Skyl kumquatsene, skær dem i skiver og fjern kernerne. Kog kumquatsskiverne ved svag varme og under låg i ca. 20 min. Køl af i en sigte og læg dem på kagen. Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 5 min. Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved. Varm de 2 spsk vand og smelt husblassen heri. Køl af med vinen. Læg geléen på, når den begynder at stivne. Stil kagen tildækket i køleskabet i mindst 2 timer. Pynt med guldstøv.

Bagetid

Ca. 20 min. ved 200° - traditionel ovn.

Frysetip

Kagen kan fryses uden gelé.

Sådan flækker du en vaniljestang

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 16500 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 10,7 g
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 42 %
  • Fedt: 51 %
  • Alkohol: 1 %

Print

Kilde:

Vin match

Riesling Mosel, Tyskland

Sød hvidvin på riesling-druen fx en riesling auslese fra Tyskland Kilde: Martin Nordkvist

Mere om vin til citrus