Flødeostekage med pærer

Bedømmelse

(17 vurderinger)

60+ min

Flødeostekage med pærer har en lækker kanelbund og dejlig fromage af flødeost og pærer. Opskriften sikre en velsmagende dessert til festen.

Ingredienser

8 stykker pr. kage

Antal portioner

Kanelbund

  • 100 g hvedemel (1¾ dl)
  • 1½ spsk flormelis
  • ¼ tsk stødt kanel
  • 50 g koldt smør i mindre stykker
  • 2 tsk vand
  • 50 g revet mørk chokolade (ca. 55% kakao)

Fromage

Pærer til pynt

  • 1½ dl vand
  • 150 g sukker (ca. 1¾ dl)
  • 1 uskrællet fast pære i meget tynde skiver

Sådan gør du

Sådan gør du

Kanelbund

Spænd et stykke bagepapir fast over bunden i en springform (ca. 24 cm i diameter). Bland mel, flormelis og kanel. Smuldr smørret i melet. Tilsæt vand og saml hurtigt dejen. Tryk den ud i bunden af formen. Stil kanelbunden tildækket i køleskabet i ca. 1 time. Bag bunden midt i ovnen. Tag den varme bund ud af formen og drys chokolade på. Fordel den smeltede chokolade og lad bunden køle af.

Fromage

Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 min. Pisk fløden til skum. Rør flødeosten blød med sukker og tilsæt tykmælk. Træk husblassen op af vandet med det vand der hænger ved. Smelt den i en skål i vandbad. Afkøl husblassen med ca. 1 dl af fromageblandingen og rør det i resten. Tør pærerne og skær dem i små tern. Vend pærer og rom i fromageblandingen og derefter flødeskum. Læg kanelbunden tilbage i formen. Hæld fromagen i når man kan trække striber i overfladen. Stil kagen tildækket i køleskabet i mindst 4 timer.

Pærer til pynt

Bring vand og sukker i kog. Kog pæreskiverne ved svag varme og uden låg i ca. 4 min. Lad skiverne køle af på et stykke bagepapir.

Genvej

Flødeostekagen kan tilberedes dagen før.

Bagetid

Ca. 18 min. ved 200° - traditionel ovn.

Drikkevarer

Fadlagret tawny portvin.

Sådan pisker du flødeskum

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 15190 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 18,2 g
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 38 %
  • Fedt: 53 %
  • Alkohol: 4 %

Print

Kilde:

Vin match

Pinot gris, chenin blanc Alsace, Loire, Frankrig

Sød hvidvin på druen pinot gris, fx en vendanges tardives (senthøstet) fra Alsace. Alternativt en coteaux du layon fra Loire Kilde: Martin Nordkvist

Om vin til pære