Flødeostekage med pærer - Opskrifter - Arla

Flødeostekage med pærer

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(18 vurderinger)

60+ min

Flødeostekage med pærer har en lækker kanelbund og dejlig fromage af flødeost og pærer. Opskriften sikre en velsmagende dessert til festen.

Ingredienser

8 stykker pr. kage

Antal portioner

Kanelbund

  • 100 g hvedemel (1¾ dl)
  • 1½ spsk flormelis
  • ¼ tsk stødt kanel
  • 50 g koldt smør i mindre stykker
  • 2 tsk vand
  • 50 g revet mørk chokolade (ca. 55% kakao)

Fromage

Pærer til pynt

  • 1½ dl vand
  • 150 g sukker (ca. 1¾ dl)
  • 1 uskrællet fast pære i meget tynde skiver

Sådan gør du

Sådan gør du

Kanelbund

Spænd et stykke bagepapir fast over bunden i en springform (ca. 24 cm i diameter). Bland mel, flormelis og kanel. Smuldr smørret i melet. Tilsæt vand og saml hurtigt dejen. Tryk den ud i bunden af formen. Stil kanelbunden tildækket i køleskabet i ca. 1 time. Bag bunden midt i ovnen. Tag den varme bund ud af formen og drys chokolade på. Fordel den smeltede chokolade og lad bunden køle af.

Fromage

Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 min. Pisk fløden til skum. Rør flødeosten blød med sukker og tilsæt tykmælk. Træk husblassen op af vandet med det vand der hænger ved. Smelt den i en skål i vandbad. Afkøl husblassen med ca. 1 dl af fromageblandingen og rør det i resten. Tør pærerne og skær dem i små tern. Vend pærer og rom i fromageblandingen og derefter flødeskum. Læg kanelbunden tilbage i formen. Hæld fromagen i når man kan trække striber i overfladen. Stil kagen tildækket i køleskabet i mindst 4 timer.

Pærer til pynt

Bring vand og sukker i kog. Kog pæreskiverne ved svag varme og uden låg i ca. 4 min. Lad skiverne køle af på et stykke bagepapir.

Genvej

Flødeostekagen kan tilberedes dagen før.

Bagetid

Ca. 18 min. ved 200° - traditionel ovn.

Drikkevarer

Fadlagret tawny portvin.

Sådan pisker du flødeskum

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 15190 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 18,2 g
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 38 %
  • Fedt: 53 %
  • Alkohol: 4 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Pinot gris, chenin blanc Alsace, Loire, Frankrig

Sød hvidvin på druen pinot gris, fx en vendanges tardives (senthøstet) fra Alsace. Alternativt en coteaux du layon fra Loire Kilde: Martin Nordkvist

Om vin til pære