Flødeostekage med svesker og rom
60+ min

Flødeostekage med svesker og rom

Sveskekager er ved at gå i glemslen! Denne dejlige version af en cheesecake, minder os om, hvor godt svesker egentlig smager.
Bedømmelse (11 vurderinger)

Min bedømmelse:

Flødeostekage med svesker og rom

Sveskekager er ved at gå i glemslen! Denne dejlige version af en cheesecake, minder os om, hvor godt svesker egentlig smager.

8 personer pr. kage

Antal portioner

Sveskefyld

  • 100 g bløde, stenfri svesker
  • ¾ dl rosiner (ca. 50 g)
  • ½ dl brun rom

Bund

  • 150 g søde fuldkornshvedekiks
  • 75 g smør

Fromage

Pynt:

  • syltede pærer
  • citronmelisse

Tilbehør:

  • 325 g syltede pærer

Fremgangsmåde:

Sveskefyld

Skær sveskerne i kvarte og kom dem i en skål sammen med rosinerne. Hæld rom over og lad svesker og rosiner trække tildækket i ca. ½ time. Rør i blandingen 1-2 gange, mens det trækker.

Bund

Luk ringen til en springform (ca. 22 cm i diameter) og anbring den omvendt på et fad. Kom kiksene i en plastpose, luk posen og knus kiksene fint, fx med en kagerulle. Smelt smørret og bland de knuste kiks i. Kom blandingen i ringen til springformen og pres blandingen godt sammen til en fast bund. Brug hånden. Stil bunden tildækket i køleskabet i ca. ½ time.

Fromage

Rør tykmælken i flødeosten lidt efter lidt til en blød og ensartet konsistens. Rør vaniljekorn og sukker i osteblandingen. Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 min. Pisk fløden stiv. Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved og smelt den i vandbad. Afkøl husblassen ved at røre ca. 1 dl af osteblandingen i. Hæld den afkølede husblas tilbage i resten af osteblandingen - i en tynd stråle og under omrøring. Vend til sidst forsigtigt den piskede fløde i osteblandingen og vend forsigtigt sveskefyldet i. Vend af og til i fromagen, til den er let stivnet, og man med en fadskraber kan trække striber i overfladen, som ikke flyder ud. Fordel fromagen over kiksebunden. Stil kagen tildækket i køleskabet i mindst 2 timer inden ringen til springformen fjernes.

Tips

Flødeostekagen kan tilberedes dagen før den skal anvendes. Sveskefyldet kan erstattes af 1½ tsk fintrevet appelsinskal, 1 tsk fintrevet citronskal, 3 spsk friskpresset appelsinsaft og 2 spsk friskpresset citronsaft. Sveskefyldet kan også erstattes af 3 sharonfrugter i små stykker (ca. 325 g). Tag evt. lidt frugt fra til pynt.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 16620 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 26,1 g
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 38 %
  • Fedt: 54 %
  • Alkohol: 3 %
Print

Vin match

Tinta baroca, touriga nacional Douro, Portugal

Rød dessertvin med meget sødme fx en ruby portvin Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til chokolade