Flødeostekage med svesker og rom

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(11 vurderinger)

60+ min

Sveskekager er ved at gå i glemslen! Denne dejlige version af en cheesecake, minder os om, hvor godt svesker egentlig smager.

Ingredienser

8 personer pr. kage

Antal portioner

Sveskefyld

  • 100 g bløde, stenfri svesker
  • ¾ dl rosiner (ca. 50 g)
  • ½ dl brun rom

Bund

  • 150 g søde fuldkornshvedekiks
  • 75 g smør

Fromage

Pynt:

  • syltet pære
  • citronmelisse

Tilbehør:

  • 325 g syltede pærer

Sådan gør du

Sådan gør du

Sveskefyld

Skær sveskerne i kvarte og kom dem i en skål sammen med rosinerne. Hæld rom over og lad svesker og rosiner trække tildækket i ca. ½ time. Rør i blandingen 1-2 gange, mens det trækker.

Bund

Luk ringen til en springform (ca. 22 cm i diameter) og anbring den omvendt på et fad. Kom kiksene i en frysepose, luk posen og knus kiksene fint, fx med en kagerulle. Smelt smørret og bland de knuste kiks i. Kom blandingen i ringen til springformen og pres blandingen godt sammen til en fast bund. Brug hånden. Stil bunden tildækket i køleskabet i ca. ½ time.

Fromage

Rør tykmælken i flødeosten lidt efter lidt til en blød og ensartet konsistens. Rør vaniljekorn og sukker i osteblandingen. Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 min. Pisk fløden stiv. Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved og smelt den i vandbad. Afkøl husblassen ved at røre ca. 1 dl af osteblandingen i. Hæld den afkølede husblas tilbage i resten af osteblandingen - i en tynd stråle og under omrøring. Vend til sidst forsigtigt den piskede fløde i osteblandingen og vend forsigtigt sveskefyldet i. Vend af og til i fromagen, til den er let stivnet, og man med en fadskraber kan trække striber i overfladen, som ikke flyder ud. Fordel fromagen over kiksebunden. Stil kagen tildækket i køleskabet i mindst 2 timer inden ringen til springformen fjernes.

Tips

Flødeostekagen kan tilberedes dagen før den skal anvendes. Sveskefyldet kan erstattes af 1½ tsk fintrevet appelsinskal, 1 tsk fintrevet citronskal, 3 spsk friskpresset appelsinsaft og 2 spsk friskpresset citronsaft. Sveskefyldet kan også erstattes af 3 sharonfrugter i små stykker (ca. 325 g). Tag evt. lidt frugt fra til pynt.

Sådan flækker du en vaniljestang

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 16620 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 26,1 g
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 38 %
  • Fedt: 54 %
  • Alkohol: 3 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Tinta baroca, touriga nacional Douro, Portugal

Rød dessertvin med meget sødme fx en ruby portvin Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til chokolade