Focacciabrød med krondyr og kirsebærrelish

Bedømmelse

(3 vurderinger)

45 min

Familiens yndlings sandwich - når det skal være ekstra lækkert.

Ingredienser

Antal portioner
  • 500 g afpudset dyrefilet, fx krondyr
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 spsk olivenolie

Kirsebærrelish

  • 1 dl kogende vand
  • 1 finthakket zittauerløg
  • 200 g kirsebær
  • 1 spsk flydende honning
  • 1 spsk eddike, fx kirsebæreddike
  • 1 tsk finthakket citrontimian
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 4 focacciabrød
  • 125 g Castello® Golden - i tynde skiver
  • 2 potter brøndkarse

Sådan gør du

Sådan gør du

Drys kødet med salt og peber. Lad olien blive varm i en pande og brun dyrefileten på alle sider (ca. 3 min. i alt). Læg kødet på en plade med bagepapir og steg det midt i ovnen.

Kirsebærrelish

Hæld imens det kogende vand over løgene og lad dem trække i ca. 1 min. Hæld vandet fra og lad løgene dryppe af i en sigte. Tag stenene ud af kirsebærrene og del dem i kvarte. Vend kirsebær, honning, eddike, citrontimian, salt og peber sammen. Lad relishen trække tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.

Ved serveringen

Lun focacciabrødene i ovnen og flæk dem. Skær kødet i tynde skiver og fordel dem på de 4 foccaciabunde sammen med ost, kirsebærrelish og brøndkarse. Læg de sidste 4 stykker brød på sned. Server straks.

Stegetid for dyrefilet

Ca. 20 min. ved 200°.

Luning af brød

Ca. 5 min. ved 200°.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 10420 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 13,7 g
  • Protein: 27 %
  • Kulhydrat: 37 %
  • Fedt: 36 %

Kilde: