Forret med aubergine

Bedømmelse

(2 vurderinger)

60+ min

Nem og lækker opskrift på en vegetarisk forret med aubergine. Glæd dig til at nyde den.

Ingredienser

Antal portioner
  • 4 dl fintstrimlet icebergsalat
  • ½ liter groftrevet hovedsalat
  • 1 forårsløg i tynde strimler
  • 12 sorte oliven

Pynt

  • agurker i tynde stave

Tilbehør

  • 100 g ristet rugbrød

Sådan gør du

Sådan gør du

Del auberginen på langs og prik kødsiderne med en gaffel. Læg dem, med kødsiden nedad, på en plade med bagepapir. Bag auberginen midt i ovnen. Pil skindet af og hak auberginekødet meget fint. Rør det sammen med rødløg og tomatpure. Vend fraichen i og smag til med salt og peber. Stil auberginepureen tildækket i køleskabet i mindst ½ time.

Ved serveringen

Anret grøntsager og oliven på portionstallerkener sammen med lidt af auberginepureen. Server resten i en skål ved siden af.

Tip

Auberginen kan bages i mikrobølgeovn i ca. 10 min. ved fuld effekt.

Bagetid

Ca. 55 min. ved 200°.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 3930 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 27,4 g
  • Protein: 14 %
  • Kulhydrat: 54 %
  • Fedt: 32 %

Print

Kilde: