Forret med røget torskerogn

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

60+ min

Skal du lave forret til mange er denne god da den med fordel kan laves dagen før du får gæster.

Ingredienser

Opskriften gælder for 10 personer

  • 4 blade husblas
  • 200 g røget torskerogn
  • 3½ dl Karolines Køkken® Piskefløde 38% Piskefløde 38%
  • 200 g optøede, frosne rejer
  • 2 spsk frisk, klippet purløg
  • 2 spsk friskpresset friskpresset citronsaft
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Pynt:

  • rødløg i ringe
  • purløg

Tilbehør:

  • 240 g ristet mørkt rugbrød
  • smør

Sådan gør du

Sådan gør du

Læg husblas i blød i koldt vand i 10 min. Tag hinderne af torskerognen og mos den med en gaffel. Pisk fløden, ikke for stiv og rør den sammen med torskerogn, rejer og purløg. Smag blandingen til med citronsaft, salt og peber. Træk husblassen op af vandet med det vand der hænger ved. Smelt den i en skål i vandbad. Afkøl husblassen med lidt af torskerognsblandingen og kom den let afkølede husblas i resten af blandingen under omrøring. Hæld forretten i 10 portionsforme (a ca. 1½ dl), der er skyllet med koldt vand. Bank formene mod bordet og stil dem i køleskabet til retten er stivnet, 4-6 timer.

Ved serveringen

Stil en portionsform på hver tallerken og pynt med rødløg og purløg.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 9990 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 20,4 g
  • Protein: 20 %
  • Kulhydrat: 24 %
  • Fedt: 56 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde:

Vin match

Riesling, pinot blanc Alsace, Frankrig

God hvidvin på druerne riesling eller pinot blanc, gerne fra Alsace Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til laks