Forret med røget torskerogn

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

60+ min

Skal du lave forret til mange er denne god da den med fordel kan laves dagen før du får gæster.

Ingredienser

Opskriften gælder for 10 personer

  • 4 blade husblas
  • 200 g røget torskerogn
  • 3½ dl Karolines Køkken® Piskefløde 38% Piskefløde 38%
  • 200 g optøede, frosne rejer
  • 2 spsk frisk, klippet purløg
  • 2 spsk friskpresset friskpresset citronsaft
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Pynt:

  • rødløg i ringe
  • purløg

Tilbehør:

  • 240 g ristet mørkt rugbrød
  • smør

Sådan gør du

Sådan gør du

Læg husblas i blød i koldt vand i 10 min. Tag hinderne af torskerognen og mos den med en gaffel. Pisk fløden, ikke for stiv og rør den sammen med torskerogn, rejer og purløg. Smag blandingen til med citronsaft, salt og peber. Træk husblassen op af vandet med det vand der hænger ved. Smelt den i en skål i vandbad. Afkøl husblassen med lidt af torskerognsblandingen og kom den let afkølede husblas i resten af blandingen under omrøring. Hæld forretten i 10 portionsforme (a ca. 1½ dl), der er skyllet med koldt vand. Bank formene mod bordet og stil dem i køleskabet til retten er stivnet, 4-6 timer.

Ved serveringen

Stil en portionsform på hver tallerken og pynt med rødløg og purløg.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 9990 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 20,4 g
  • Protein: 20 %
  • Kulhydrat: 24 %
  • Fedt: 56 %

Er du til laktosefri mejeriprodukter?

Tilbage

Se hele vores laktosefri udvalg

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

Se hele vores laktosefri udvalg

Tilbage

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Print

Kilde:

Vin match

Riesling, pinot blanc Alsace, Frankrig

God hvidvin på druerne riesling eller pinot blanc, gerne fra Alsace Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til laks