Fransk toast med ost og blåbærkompot

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(3 vurderinger)

30 min

Blåbærkompotten er meget hurtigt lavet. Opbevar den på køl og spis den sammen med ost og toast.

Ingredienser

Antal portioner

Blåbærkompot

  • 200 g friske eller frosne blåbær
  • 100 g sukker
  • saften af 1 citron (usprøjtet)
  • 4 skiver toastbrød
  • 4 æg
  • lidt smør til stegning
  • 4 skiver Riberhus® ML 16 (30+)
  • groft salt

Sådan gør du

Sådan gør du

Blåbærkompot

Skyl bærrene hurtigt og læg dem i en gryde med det vand, der er ved. Drys sukker og citronsaft henover. Kom et låg på gryden og lad det simre ved svagt blus 4-5 min. Tag gryden fra og hæld kompotten i en skål. Gem på køl.

Pisk æggene sammen og kom dem i en dyb tallerken. Vend toastbrødene heri og krydr med salt. Varm lidt smør på en pande og steg toastbrødene gyldne på begge sider. Server dem lune med den gode ost og bærkompotten.

Tips

Bærkompotten kan holde sig 3-4 dage i køleskabet. Du kan også bruge fx brombær til kompotten.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 6830 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 12 g
  • Protein: 16 %
  • Kulhydrat: 51 %
  • Fedt: 33 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde: