Fransk toast med ost og blåbærkompot

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(4 vurderinger)

30 min

Blåbærkompotten er meget hurtigt lavet. Opbevar den på køl og spis den sammen med ost og toast.

Ingredienser

Antal portioner

Blåbærkompot

  • 200 g friske eller frosne blåbær
  • 100 g sukker
  • saften af 1 citron (usprøjtet)
  • 4 skiver toastbrød
  • 4 æg
  • lidt smør til stegning
  • 4 skiver Riberhus® ML 16 (30+)
  • groft salt

Sådan gør du

Sådan gør du

Blåbærkompot

Skyl bærrene hurtigt og læg dem i en gryde med det vand, der er ved. Drys sukker og citronsaft henover. Kom et låg på gryden og lad det simre ved svagt blus 4-5 min. Tag gryden fra og hæld kompotten i en skål. Gem på køl.

Pisk æggene sammen og kom dem i en dyb tallerken. Vend toastbrødene heri og krydr med salt. Varm lidt smør på en pande og steg toastbrødene gyldne på begge sider. Server dem lune med den gode ost og bærkompotten.

Tips

Bærkompotten kan holde sig 3-4 dage i køleskabet. Du kan også bruge fx brombær til kompotten.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 6830 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 12 g
  • Protein: 16 %
  • Kulhydrat: 51 %
  • Fedt: 33 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: