Frikadeller med æbler og svesker
1 timer

Frikadeller med æbler og svesker

Frikadeller med bacon, serveret sammen med æbler og svesker, er en velkendt kombination og smager virkelig dejligt
Bedømmelse (5 vurderinger)

Min bedømmelse:

Frikadeller med æbler og svesker

Frikadeller med bacon, serveret sammen med æbler og svesker, er en velkendt kombination og smager virkelig dejligt

Antal portioner

Frikadeller

  • 400 g hakket svinekød (ca. 6% fedt)
  • 1 tsk groft salt
  • 1 finthakket zittauerløg
  • 1 æg
  • 1 dl mælk
  • 3 spsk hvedemel
  • 1 tsk tørret timian
  • friskkværnet peber
  • 10 g smør

Æbler og svesker

  • 50 g bacon i tynde skiver
  • 450 g æbler i både, fx coxorange
  • 150 g svesker uden sten i kvarte
  • ½ tsk tørret timian
  • 1 tsk sukker
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Tilbehør

  • 1 kg kogte kartofler

Fremgangsmåde:

Frikadeller

Rør det hakkede kød med salt i ca. 1 min. Kom løg og æg i. Rør mælken i og derefter mel, timian og peber. Stil farsen tildækket i køleskabet i ca. ½ time. Lad smørret gyldne i en pande. Form 10-12 frikadeller med en spiseske og læg dem i panden. Steg frikadellerne ved jævn varme i ca. 15 min. - vend af og til. Tag frikadellerne af panden og hold dem varme. Tør panden af.

Æbler og svesker

Skær baconskiverne i korte stykker og kom dem i panden. Steg baconstykkerne ved kraftig varme i ca. 3 min. Kom æblebåde, svesker og timian i og steg ved jævn varme i ca. 3 min. Smag til med sukker, salt og peber.

Bring saucen i kog i en lille gryde under omrøring. Tilsæt sukker og smag til. Server saucen sammen med de nystegte frikadeller, kartofler og æble-sveskeblandingen.

Tip

Den sidste rest af saucen kan fryses.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 11740 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 28,9 g
  • Protein: 20 %
  • Kulhydrat: 58 %
  • Fedt: 22 %
Print