Frikadellesandwich

Bedømmelse

(4 vurderinger)

45 min

Mangler du et godt alternativ til madpakken? Så prøv denne simple opskrift på en lækker frikadellesandwich!

Ingredienser

Antal portioner

Frikadeller med kyllingelever

  • 300 g hakket svinekød (ca. 6% fedt)
  • 1½ tsk groft salt
  • 3 spsk fintrevet zittauerløg
  • 1 tsk hakkede friske rosmarinkviste
  • friskkværnet peber
  • 1 æg
  • 2 dl mælk
  • 3 spsk rasp
  • 300 g optøede frosne kyllingelever
  • 50 g smør

Sandwich

  • 1 franskbrød
  • 50 g blødt smør
  • 8 blade icebergsalat
  • 16 flækkede cornichoner (små salatagurker)

Pynt

  • brøndkarse

Sådan gør du

Sådan gør du

Frikadeller med kyllingelever

Rør svinekødet med salt. Kom løg, rosmarin, peber og æg i. Tilsæt mælken lidt efter lidt. Rør herefter raspen i. Lad farsen hvile tildækket i køleskabet i ca. ½ time. Rens og tør kyllingeleverne. Lad halvdelen af smørret gyldne i en pande og steg leverne ca. 10 min. ved jævn varme. Lad dem køle af. Hak leverne groft og bland dem i farsen. Steg frikadellerne i resten af smørret i ca. 6 min. på hver side, til de er gyldne.

Sandwich

Skær en tyk (ca. 1½ cm) skive franskbrød ¾ igennem, så den stadig hænger sammen i bunden. Skær næste skive (ca. 1½ cm tyk) helt igennem. Skær 5 skiver magen til. Åbn brødene og smør den ene inderside. Læg herpå salat, frikadeller og cornichons. Pynt med brøndkarse.

Tip

Frikadellerne er også oplagt aftensmad.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 14010 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 26,5 g
  • Protein: 22 %
  • Kulhydrat: 43 %
  • Fedt: 35 %

Print

Kilde: