Frokostsalat med kalkun og kiwi

Bedømmelse

(3 vurderinger)

30 min

På kun 30 min. kan du lave denne gode og simple salat til frokosten. Kiwien ser flot ud og giver en dejlig sød smag

Ingredienser

Antal portioner
  • 10 g smør
  • 2 kalkunschnitzler
  • ¼ tsk fint salt
  • friskkværnet peber
  • 1½ spsk sesamfrø

Dressing

  • 1 spsk lagereddike
  • 2 spsk vand
  • 1 tsk honning
  • ½ tsk fint salt
  • 1 spsk rapsolie
  • 3 kiwifrugter
  • 1 moden avocado

Tilbehør:

  • 100 g landbrød

Sådan gør du

Sådan gør du

Lad smørret blive gyldent i en pande. Brun kalkunschnitzlerne ca. 1 min. på hver side. Steg derefter schnitzlerne ved svag varme i ca. 3 min. - vend dem 1-2 gange, mens de steger færdig. Drys med salt og peber. Tag schnitzlerne op og lad dem hvile tildækket.

Kom imens sesamfrøene i en kold, tør pande. Skru op til jævn varme og rist sesamfrøene under omrøring i ca. 4 min. eller til de er let gyldne.

Dressing

Pisk eddike, vand, honning og salt sammen. Pisk olien i.

Skræl kiwifrugterne og skær dem i kvarte, tykke skiver. Flæk avocadoen, fjern stenen og skindet og skær avocadoen i skiver på tværs. Vend forsigtigt avocadoskiverne i dressingen og tag dem op igen.

Ved serveringen

Skær kalkunschnitzlerne i skiver. Læg på portionstallerkener en bund af salat. Anret herpå avocado, kiwi, ostetern og skiver af det lune kalkunkød. Hæld dressing over salaten og drys med sesamfrø. Server straks.

Sådan skærer du en avocado

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 8130 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 15,9 g
  • Protein: 25 %
  • Kulhydrat: 23 %
  • Fedt: 52 %

Print

Kilde: