Frossen pizzabund

Bedømmelse

(7 vurderinger)

30 min

Lav en ordentlig portion pizzabunde til fryseren, så du hurtigt og nemt kan få hjemmelavet pizza på bordet.

Ingredienser

1 portion er 1 bund

Antal portioner
  • 25 g gær
  • 1¼ dl vand
  • ½ tsk groft salt
  • 1 spsk rapsolie
  • 200 g pizzamel (ca. 3½ dl)

Sådan gør du

Sådan gør du

Rør gæren ud i vand. Tilsæt salt, olie og mel (hold lidt mel tilbage). Slå dejen godt sammen med en grydeske og tag dejen ud på et meldrysset bord. Ælt den godt igennem og tilsæt evt. resten af melet. Rul dejen ud til en rund plade (ca. 30 cm i diameter). Pak pizzabunden ind - først i madpakke- eller bagepapir og dernæst i en frysepose. Læg den indpakkede pizzabund på en bakke og stil den i fryseren. Fjern bakken når bunden er hård. Pizzabunden forbliver flad, og man kan stable flere bunde.

Frysetip

Optøning: Pak den frosne pizzabund ud og læg den på et stykke bagepapir på køkkenbordet i ca. 45 min. Eller læg den udpakkede pizzabund på bagepapir og lad den tø op i køleskabet i 8-10 timer. Læg den derefter på køkkenbordet i ca. 15 min.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 3700 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 1,7 g
  • Protein: 14 %
  • Kulhydrat: 69 %
  • Fedt: 17 %

Print

Kilde: