Frozen yoghurt med frugt og sprøde rugbrødscroutoner
30 min

Frozen yoghurt med frugt og sprøde rugbrødscroutoner

Superlækker yoghurt-is med frugtsalat og lækre sprøde rugbrødscroutoner.
Bedømmelse (2 vurderinger)

Min bedømmelse:

Frozen yoghurt med frugt og sprøde rugbrødscroutoner

Superlækker yoghurt-is med frugtsalat og lækre sprøde rugbrødscroutoner.

Antal portioner

Rugbrødscroutoner

  • 100 g groft rugbrød i små tern
  • 10 g smør
  • 1 spsk sukker

Marineret frugt

  • ½ dl koncentreret hyldeblomstsaft
  • 200 g kantalupmelon i mindre stykker
  • 150 g agurk i tern
  • 100 g skyllede blåbær

Pynt

  • friske citronmelisseblade

Fremgangsmåde:

Tag isen ud af fryseren og stil den i køleskabet i ½ time.

Rugbrødscroutoner

Kom rugbrødet i en kold pande og rist ved kraftig varme og under omrøring i ca. 4 min. Skru ned til jævn varme og rist i ca. 3 min., stadig under omrøring. Tilsæt smør og sukker og rist i yderligere 6 min. - til rugbrødscroutonerne er gyldne og sprøde. Lad rugbrødscroutonerne køle af på et stykke bagepapir på en bagerist.

Marineret frugt

Vend hyldeblomst, melon, agurk og blåbær sammen. Anret den marinerede frugt i skåle og isen i kugler ovenpå. Drys med rugbrødscroutoner og pynt med citronmelisse.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 4170 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 13,8 g
  • Protein: 10 %
  • Kulhydrat: 77 %
  • Fedt: 13 %
Print