Frugtboller med tranebær
60+ min

Frugtboller med tranebær

Boller bliver ekstra lækre og spændende hvis de er fyldte med tørret frugt som fx tranebær.
Fryseegnet
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Frugtboller med tranebær

Boller bliver ekstra lækre og spændende hvis de er fyldte med tørret frugt som fx tranebær.

20 stk. pr. portion

Antal portioner
  • 25 g smør
  • 4 dl letmælk
  • 1 dl Kløver® tykmælk
  • 25 g gær
  • 1 dl hakkede hasselnøddekerner
  • 2 dl mørke rosiner
  • ½ dl hakkede tørrede tranebær
  • 3 spsk sukker
  • ½ tsk groft salt
  • 700 g hvedemel

Pensling

  • sammenpisket æg

Fremgangsmåde:

Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken. Hæld blandingen i en skål og tilsæt tykmælken. Rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt mel tilbage). Slå dejen godt sammen med en grydeske. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Form 20 boller og læg dem på en bageplade med bagepapir. Lad bollerne efterhæve tildækket i ca. ½ time. Pensl med æg og bag bollerne midt i ovnen.

Bagetid

Sæt bollerne i en kold ovn, indstil på 225° og bag i ca. 20 min.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 17470 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 36,2 g
  • Protein: 10 %
  • Kulhydrat: 70 %
  • Fedt: 20 %
Print