Frugtboller med tranebær

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(3 vurderinger)

60+ min

Boller bliver ekstra lækre og spændende hvis de er fyldte med tørret frugt som fx tranebær.

Ingredienser

20 stk. pr. portion

Antal portioner
  • 25 g smør
  • 4 dl letmælk
  • 1 dl Kløver® tykmælk Tykmælk
  • 25 g gær
  • 1 dl hakkede hasselnøddekerner
  • 2 dl mørke rosiner
  • ½ dl hakkede tørrede tranebær
  • 3 spsk sukker
  • ½ tsk groft salt
  • 700 g hvedemel

Pensling

  • sammenpisket æg

Sådan gør du

Sådan gør du

Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken. Hæld blandingen i en skål og tilsæt tykmælken. Rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt mel tilbage). Slå dejen godt sammen med en grydeske. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Form 20 boller og læg dem på en bageplade med bagepapir. Lad bollerne efterhæve tildækket i ca. ½ time. Pensl med æg og bag bollerne midt i ovnen.

Bagetid

Sæt bollerne i en kold ovn, indstil på 225° og bag i ca. 20 min.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 17470 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 36,2 g
  • Protein: 10 %
  • Kulhydrat: 70 %
  • Fedt: 20 %

Er du til laktosefri mejeriprodukter?

Tilbage

Se hele vores laktosefri udvalg

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

Se hele vores laktosefri udvalg

Tilbage

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Print

Kilde: