Frugtfocaccia - Opskrifter - Arla

Frugtfocaccia

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(9 vurderinger)

60+ min

Foccacia med figenpålæg og revet æble. Dejlig som en eftermiddagssnack!

Ingredienser

30 stykker pr. brød

Antal portioner

  • 50 g smør
  • 6 dl vand
  • 25 g gær
  • 2 groftrevne æbler, fx royal gala
  • 150 g grofthakket figenpålæg
  • 85 g sukker (ca. 1 dl)
  • 1 spsk stødt kanel
  • 1 tsk groft salt
  • 400 g hvid hvedemel - fintformalet fuldkornshvede (ca. 7 dl)
  • 400 g hvedemel (ca. 7 dl)

Pensling

  • sammenpisket æg

Pynt

  • 2 spsk sukker

Sådan gør du

Sådan gør du

Lad smørret smelte i en gryde og tilsæt vandet. Blandingen skal være lillefingervarm. Hæld blandingen i en skål og rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser og slå dejen godt sammen til den har en jævn, men våd konsistens. Kom bagepapir i ovnens bradepande og bred dejen ud heri - kom evt. lidt vand på hænderne. Dejen skal ikke være tykkere end ca. 1 cm. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i ca. 1 time.

Pensl med æg og drys med sukker. Bag brødet midt i ovnen og lad det køle af på en bagerist.

Bagetid

Ca. 35 min. ved 200°.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 17080 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 64,6 g
  • Protein: 10 %
  • Kulhydrat: 75 %
  • Fedt: 15 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: