Frugtkage med frosne bær
60+ min

Frugtkage med frosne bær

Denne kage er super saftig og bliver bedst hvis den bages dagen før.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Frugtkage med frosne bær

Denne kage er super saftig og bliver bedst hvis den bages dagen før.

Opskriften gælder for 12 personer

  • 150 g tørrede abrikoser (ca. 2 dl)
  • 50 g rosiner (ca. 1 dl)
  • 65 g tørrede blåbær (ca. 1 dl)
  • 1 dl mørk rom
  • 1 tsk fintrevet appelsinskal (usprøjtet)
  • 1 tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 200 g blødt smør
  • 175 g sukker (ca. 2 dl)
  • ½ tsk groft salt
  • 3 æg
  • 175 g hvedemel (ca. 3 dl)
  • ½ tsk bagepulver

Glasur og pynt

  • 100 g flormelis
  • 1½ spsk vand
  • 1 dl frosne bær, fx ribs eller tyttebær
  • 2 spsk sukker

Fremgangsmåde:

Hak abrikoserne fint og kom dem i en skål sammen med rosiner, blåbær, rom og appelsin- og citronskal. Lad det trække i ca. 1 time.

Pisk smør og sukker godt sammen og pisk æggene heri. Bland hvedemel og bagepulver sammen og vend det i æggeblandingen sammen med frugtblandingen. Hæld dejen i en smurt randform og bag kagen nederst i ovnen. Lad kagen køle af på en bagerist.

Rør flormelis og vand sammen til glasur. Vend bær og sukker sammen. Hæld glasuren over kagen og pynt med bærrerne.

Tip: Kagen smager dejligt lun, men smagen kommer mere til sin ret, når kagen er blevet kold.

Bagetid

Ca. 45 min. ved 175°.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 19410 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 25,8 g
  • Protein: 4 %
  • Kulhydrat: 54 %
  • Fedt: 36 %
  • Alkohol: 6 %
Print