Frugtkage med frosne bær

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

60+ min

Denne kage er super saftig og bliver bedst hvis den bages dagen før.

Ingredienser

Opskriften gælder for 12 personer

  • 150 g tørrede abrikoser (ca. 2 dl)
  • 50 g rosiner (ca. 1 dl)
  • 65 g tørrede blåbær (ca. 1 dl)
  • 1 dl mørk rom
  • 1 tsk fintrevet appelsinskal (usprøjtet)
  • 1 tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 200 g blødt smør
  • 175 g sukker (ca. 2 dl)
  • ½ tsk groft salt
  • 3 æg
  • 175 g hvedemel (ca. 3 dl)
  • ½ tsk bagepulver

Glasur og pynt

  • 100 g flormelis
  • 1½ spsk vand
  • 1 dl frosne bær, fx ribs eller tyttebær
  • 2 spsk sukker

Sådan gør du

Sådan gør du

Hak abrikoserne fint og kom dem i en skål sammen med rosiner, blåbær, rom og appelsin- og citronskal. Lad det trække i ca. 1 time.

Pisk smør og sukker godt sammen og pisk æggene heri. Bland hvedemel og bagepulver sammen og vend det i æggeblandingen sammen med frugtblandingen. Hæld dejen i en smurt randform og bag kagen nederst i ovnen. Lad kagen køle af på en bagerist.

Rør flormelis og vand sammen til glasur. Vend bær og sukker sammen. Hæld glasuren over kagen og pynt med bærrerne.

Tip: Kagen smager dejligt lun, men smagen kommer mere til sin ret, når kagen er blevet kold.

Bagetid

Ca. 45 min. ved 175°.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 19410 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 25,8 g
  • Protein: 4 %
  • Kulhydrat: 54 %
  • Fedt: 36 %
  • Alkohol: 6 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: