Frugtlasagne
1 timer
Nøglehulsmærket opskrift

Frugtlasagne

Ja, sådan kan man også lave lasagne - uhmm!
Nøglehulsmærket opskrift
Fryseegnet
1 timer
Nøglehulsmærket opskrift
Bedømmelse (6 vurderinger)

Min bedømmelse:

Frugtlasagne

Nøglehulsmærket opskrift

Ja, sådan kan man også lave lasagne - uhmm!

Antal portioner

Sprøde havreplader

  • 2½ dl havregryn
  • ½ liter skummetmælk
  • kornene af ½ vaniljestænger
  • 50 g grofthakkede mandler
  • 10 g smør
  • 2 tsk fintrevet frisk ingefær
  • 1 tsk rørsukker
  • ¼ tsk groft salt
  • 2 tsk rørsukker

Pynt

  • jordbær

Fremgangsmåde:

Sprøde havreplader

Bring havregryn, mælk og vaniljekorn i kog og kog det ved svag varme og under omrøring i ca. 1 min. Tilsæt mandler, smør, ingefær, sukker og salt og rør det godt sammen. Del havregrøden i 2 portioner og smør hver portion ud på en plade med bagepapir i et tyndt lag (ca. 24 x 24 cm). Drys sukker på begge plader og bag dem - tag havrepladerne ud efter ca. halvdelen af bagetiden og skær hver plade i 9 stykker (ca. 8 x 8 cm) - brug fx et pizzahjul. Stil dem tilbage i ovnen og bag dem færdige,til de er gyldne. Lad havrepladerne køle af på en bagerist uden bagepapir - bundene kommer nemmest af bagepapiret, hvis du vender det om og lægger et fugtigt viskestykke over et par minutter.

Rør hytteost og mynte sammen. Læg de sprøde havreplader sammen om hytteost og frugt - brug 3 plader til hver frugtlasagne. Pynt med jordbær.

Tips

Hvis havrepladerne ikke er sprøde, kan du riste dem på en brødrister.

Server også havrepladerne alene som mellemmåltid eller sammen med is.

Bagetid

Ca. 25 min. ved 200° - varmluft

Tips

Havrepladerne kan fryses. Lun dem på en brødristen så de bliver sprøde, inden frugtlasagnen lægges sammen.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 6230 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 27,3 g
  • Protein: 20 %
  • Kulhydrat: 51 %
  • Fedt: 29 %
Print