Frugtmix til kvark med kerner
60+ min
Nøglehulsmærket opskrift

Frugtmix til kvark med kerner

Små stykker frugt nydes sammen med perlespelt kogt i appelsinsaft og vendt i kvark. Om sommeren kan du erstatte sharonfrugter og druer med fx blåbær og jordbær eller hindbær.
Nøglehulsmærket opskrift
60+ min
Nøglehulsmærket opskrift
Bedømmelse (5 vurderinger)

Min bedømmelse:

Frugtmix til kvark med kerner

Nøglehulsmærket opskrift

Små stykker frugt nydes sammen med perlespelt kogt i appelsinsaft og vendt i kvark. Om sommeren kan du erstatte sharonfrugter og druer med fx blåbær og jordbær eller hindbær.

Opskriften gælder for 10 personer

  • 1 vaniljestang
  • 2½ dl appelsinjuice
  • 100 g perlespelt (ca. 1¼ dl)
  • 225 g fileter af appelsiner - 3 appelsiner
  • 200 g stenfri blå og grønne vindruer i halve og kvarte
  • 2 sharonfrugter i små bidder

Fremgangsmåde:

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Bring appelsinjuicen i kog i en tykbundet gryde og tilsæt perlespelt, vaniljestang og -korn. Kog kernerne ved svag varme og under låg i ca. ½ time – rør af og til. Stil kernerne tildækket i køleskabet (eller i fryseren) til de er kolde. Fjern vaniljestangen.

Skær appelsinfileterne i mindre stykker og bland frugterne. Lad dem dryppe af i en sigte over en skål – gem saften (ca. ½ dl).

Rør kvark sammen med den ½ dl saft fra frugterne, mælk og flormelis. Vend de kolde, kogte speltkerner i kvarken og stil den tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.

Kom kvark med kerner i 10 små skåle og fordel vinterfrugten ovenpå.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 5440 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 21,7 g
  • Protein: 27 %
  • Kulhydrat: 65 %
  • Fedt: 8 %
Print