Frugttræstubbe

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(4 vurderinger)

1 timer

Lækkert frugtslik, hvor børnene kan hjælpe til med at rulle og skære.

Ingredienser

3 stk. pr. person

Opskriften gælder for 10 personer

  • 60 g solsikkekerner (ca. 1 dl)
  • 200 g usvovlede tørrede abrikoser (ca. 3 dl)
  • 100 g mysli med frugt (ca. 2 dl)
  • 50 g smør
  • 1 spsk vand

Pynt

  • 1 dl kokosmel

Sådan gør du

Sådan gør du

Rist solsikkekernerne i en tør pande ved kraftig varme og under omrøring i ca. 2 min. Skru ned til jævn varme og rist i yderligere ca. 2 min., stadig under omrøring - eller til de er gyldne.

Kom abrikoser, solsikkekerner, mysli, smør og vand i en foodprocessor og kør det ved hurtigste hastighed i ca. 1½ min - eller til en jævn masse. Form 4 stænger (ca. 2 cm i diameter). Rul dem i kokos og lad dem hvile tildækkede i køleskabet i ca. 1 time. Skær stængerne i stykker af 1½ - 2 cm. Opbevar frugttræstubbene i lukket emballage på køl.

Tip

Der er stor forskel på tørrede abrikoser. I denne opskrift har vi anvendt usvovlede økologiske. De er brune i farven og har en mildere smag og er mere bløde. Svovlede abrikoser er mere gulorange og er lidt mere syrlige i smagen.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 8110 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 30,6 g
  • Protein: 7 %
  • Kulhydrat: 46 %
  • Fedt: 47 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: