Fyldt kalkunbryst med rødvinssauce
1 timer

Fyldt kalkunbryst med rødvinssauce

Tilfør dit kalkunbryst et pift ved at fylde det med med peberfrugt, rødløg og soltørrede tomater.
Bedømmelse (5 vurderinger)

Min bedømmelse:

Fyldt kalkunbryst med rødvinssauce

Tilfør dit kalkunbryst et pift ved at fylde det med med peberfrugt, rødløg og soltørrede tomater.

Antal portioner

Fyld til kalkunbryst

  • 1 spsk olivenolie
  • 3 finthakkede rødløg
  • 1 finthakket rød peberfrugt
  • 8 finthakkede soltørrede tomater
  • 3 spsk mørk balsamicoeddike
  • 1½ spsk blade af frisk timian
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Kalkunbryst

Tilbehør

  • 320 g løse ris, parboiled (ca. 4 dl)
  • 600 g dampet broccoli

Fremgangsmåde:

Fyld til kalkunbryst

Varm olien i en pande og svits løgene i ca. 1 min. Tilsæt peberfrugt og tomater og svits yderligere ca. 1 min. Kom balsamicoeddike, timian, salt og peber i og kog blandingen, stadig ved kraftig varme, i ca. 1 min. til blandingen er "tør". Hæld fyldet i en skål og lad det blive koldt. Tør panden af.

Kalkunbryst

Rens kødet for eventuelle hinder. Skær en bred "åbning" midt igennem kalkunkødet - ved at skære ind fra hver ende. Fyld løgblandingen ind i kalkunbrystet og læg baconskiver stramt omkring kødet. Bind bomuldssnor omkring baconen så den ikke falder af. Varm panden op. Brun kalkunbrystet på alle sider, og læg det i et ovnfast fad (ca. 20 x 30 cm). Kog panden af med vand, hæld vandet ved kødet og steg kalkunbrystet midt i ovnen. Mål efter ca. ½ time, med et stegetermometer, kødets centrumstemperatur. Den skal være ca. 70°. Steg evt. kalkunbrystet færdigt de sidste 10 min.

Hæld stegeskyen (ca. 1 dl) i panden og tilsæt RødvinsSauce. Bring saucen i kog under omrøring og smag til.

Ved serveringen

Fjern bomuldssnoren og skær det fyldte kalkunbryst i skiver. Server med RødvinsSauce, ris og broccoli.

Stegetid

Ca. 40 min. ved 200°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 14880 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 26,8 g
  • Protein: 29 %
  • Kulhydrat: 41 %
  • Fedt: 30 %
Print