Fyldte ananas

Bedømmelse

(0 vurderinger)

60+ min

En lækker og frisk dessert med fyldte ananas er en overskuelig opskrift, som med garanti vil imponere gæsterne!

Ingredienser

Antal portioner
  • 3 friske ananas
  • 5 spsk appelsinlikør

Fromage

Pynt:

  • skal af 1 appelsiner
  • 1 dl vand
  • 1 spsk sukker

Sådan gør du

Sådan gør du

Skær de 3 ananas igennem på langs og fjern midterstrengene. Skær ananaskødet fra skallen. Snit det i små terninger og læg dem i skallerne. Fordel likør over.

Fromage

Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 min. Pisk æggeblommer og sukker luftigt. Træk husblassen op med det vand, der hænger ved. Smelt den i vandbad. Afkøl husblassen med appelsinsaft og likør, og rør den i æggene. Pisk fløden stiv og vend den forsigtigt i æggemassen. Fordel den halvstive fromage over de halve ananas, som sættes koldt.

Pynt

Skær appelsinskallen i meget tynde strimler og kog dem i vand og sukker, ca. 5 min. Tag dem op og lad dem tørre. Pynt med appelsinstrimlerne ved serveringen.

Tip

I stedet for appelsinlikør kan du bruge friskpresset appelsinsaft.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 12680 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 38,4 g
  • Protein: 4 %
  • Kulhydrat: 56 %
  • Fedt: 35 %
  • Alkohol: 5 %

Print

Kilde:

Vin match

Muscat Rhône, Frankrig

Hvid dessertvin på muscat/moscatel-druen fx en muscat de beaumes de venice Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til chokolade