Gedebov med abrikoser og rødløg

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

60+ min

En dejlig fyldig hovedret med bid af abrikoser og strejf af hvidløg. Osten gør den cremet og skøn!

Ingredienser

Antal portioner

Gedebov

  • 1 kg gedebov med ben
  • 50 g smør
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 stegepose (str. stor)
  • 2 rødløg i tynde både
  • 100 g tørrede abrikoser i mindre stykker
  • 5 store fed hvidløg i kvarte
  • 1 kg skrubbede kartofler, fx nix pille
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Hertil

Sådan gør du

Sådan gør du

Gedebov

Skær de grove sener af gedeboven. Fordel smørret på begge sider af kødet og drys med salt og peber. Læg gedeboven i en stegepose sammen med rødløg, abrikoser og hvidløg. Luk stegeposen, prik et hul i posen og læg boven i ovnens bradepande. Vend kartoflerne med olie, salt og peber og læg dem i bradepanden ved siden af kødet. Steg kød og kartofler midt i ovnen.

Tag kødet ud af stegeposen og hold det varmt. Hæld stegesky, abrikoser, rødløg og hvidløg i en gryde. Bring saucen i kog og smag til.

Ved serveringen

Fjern benet, skær gedekødet i grove stykker og anret dem i et fad. Hæld saucen over kødet. Server straks sammen med kartofler og salat drysset med ost.

Stegetid

Ca. 2 timer ved 150°.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 15410 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 26,2 g
  • Protein: 21 %
  • Kulhydrat: 31 %
  • Fedt: 48 %

Er du til laktosefri mejeriprodukter?

Tilbage

Se hele vores laktosefri udvalg

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

Se hele vores laktosefri udvalg

Tilbage

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Print

Kilde: