Gedebov med abrikoser og rødløg
60+ min

Gedebov med abrikoser og rødløg

En dejlig fyldig hovedret med bid af abrikoser og strejf af hvidløg. Osten gør den cremet og skøn!
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Gedebov med abrikoser og rødløg

En dejlig fyldig hovedret med bid af abrikoser og strejf af hvidløg. Osten gør den cremet og skøn!

Antal portioner

Gedebov

  • 1 kg gedebove med ben
  • 50 g smør
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 stegepose (str. stor)
  • 2 rødløg i tynde både
  • 100 g tørrede abrikoser i mindre stykker
  • 5 store fed hvidløg i kvarte
  • 1 kg skrubbede kartofler, fx nix pille
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Hertil

Fremgangsmåde:

Gedebov

Skær de grove sener af gedeboven. Fordel smørret på begge sider af kødet og drys med salt og peber. Læg gedeboven i en stegepose sammen med rødløg, abrikoser og hvidløg. Luk stegeposen, prik et hul i posen og læg boven i ovnens bradepande. Vend kartoflerne med olie, salt og peber og læg dem i bradepanden ved siden af kødet. Steg kød og kartofler midt i ovnen.

Tag kødet ud af stegeposen og hold det varmt. Hæld stegesky, abrikoser, rødløg og hvidløg i en gryde. Bring saucen i kog og smag til.

Ved serveringen

Fjern benet, skær gedekødet i grove stykker og anret dem i et fad. Hæld saucen over kødet. Server straks sammen med kartofler og salat drysset med ost.

Stegetid

Ca. 2 timer ved 150°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 15410 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 26,2 g
  • Protein: 21 %
  • Kulhydrat: 31 %
  • Fedt: 48 %
Print