Go' morgen snegle
60+ min

Go' morgen snegle

Sneglene er uden creme og perfekte som weekend morgenbrød med kold smør.
Bedømmelse (17 vurderinger)

Min bedømmelse:

Go' morgen snegle

Sneglene er uden creme og perfekte som weekend morgenbrød med kold smør.

12 stk. pr. portion

Antal portioner
  • 25 g gær
  • 2 dl mælk
  • ½ dl Kløver® tykmælk
  • 1 tsk sukker
  • 1 tsk groft salt
  • 65 g knækkede hvedekerner (ca. 1 dl)
  • 300 g hvedemel (ca. 6 dl)

Pensling:

  • sammenpisket æg

Fremgangsmåde:

Aftenen før

Rør gæren ud i mælken. Tilsæt tykmælk og de øvrige ingredienser (hold lidt af hvedemelet tilbage). Slå dejen godt sammen. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen i køleskabet til næste morgen.

Om morgenen

Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Del dejen i 12 stykker og tril dem til tynde pølser. Form dem til snegle. Sæt sneglene på en plade med bagepapir og stil dem midt i en kold ovn. (Bagetiden er beregnet fra det øjeblik sneglene sættes i ovnen). Spises med smør.

Bagetid

Ca. 25 min. ved 200°. (Sæt sneglene i kold ovn).

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 6270 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 20 g
  • Protein: 13 %
  • Kulhydrat: 79 %
  • Fedt: 8 %
Print