Græskargryde med spinat og paneer

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(11 vurderinger)

60+ min

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

Paneer

  • 1 liter letmælk eller sødmælk
  • 1½ spsk friskpresset citronsaft
  • ½ tsk groft salt

Græskargryde

  • 1 grofthakket zittauerløg (ca. 75 g)
  • 25 g grofthakket frisk ingefær
  • 1 stort grofthakket fed hvidløg
  • 1 grofthakket rød chilipeber
  • 1 spsk rapsolie
  • 1 spsk garam masala
  • ¾ tsk groft salt
  • 1 dåse hakkede tomater (ca. 400 g)
  • 2½ dl grøntsagsbouillon
  • 1 dl Karolines Køkken® Græsk inspireret yoghurt 10% Græsk inspireret yoghurt 10%
  • 400 g hokkaido græskar i mindre stykker

Stegt paneer

  • 15 g smør
  • ½ tsk groft salt

Græskargryde (fortsat)

  • 1 spsk friskpresset limesaft
  • 1 tsk sukker
  • 100 g babyspinatblade

Tilbehør

  • 4 lunede naanbrød (ca. 520 g)

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Paneer

Bring mælken i kog under omrøring i en tykbundet gryde. Skru ned til svag varme og tilsæt citronsaft og salt. Rør i mælken til den skiller. Læg en sigte med et rent, tyndt, fugtigt klæde, fx et viskestykke, over en skål. Hæld den skilte mælk i sigten og lad den dryppe og køle af i ca. 15 min. Saml klædet og vrid mere væde fra. Form ostekornene til en lille, flad firkant, stadig i klædet og læg den på en tallerken. Stil fx en gryde med koldt vand på ostepakken og lad paneeren køle af i køleskabet under pres - det tager ca. 1 time.

Græskargryde

Kom løg, ingefær, hvidløg og chili i en minihakker og hak det i ca. 30 sek. - til en jævn blanding. Lad olien blive varm i en sauterpande og svits løgblandingen ved jævn varme i ca. 3 min. Tilsæt garam masala og salt og steg i yderligere ca. 1 min. Tilsæt tomater, bouillon og yoghurt og rør det sammen til en jævn sauce. Tilsæt græskar og lad retten koge ved svag varme og under låg i ca. 15 min. - eller til græskarstykkerne er møre, men stadig har bid.

Stegt paneer

Lad imens smørret blive gyldent i en pande. Skær osten i tern og steg dem ved jævn varme i ca. 5 min. - eller til de er gyldne. Vend dem af og til. Drys med salt og tag panden af varmen.

Græskargryde (fortsat)

Tilsæt limesaft og sukker og smag til. Tilsæt spinat og lad det falde sammen. Vend den stegte paneer i gryderetten og server den direkte fra panden med naanbrød.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 10640 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 27,5 g
  • Protein: 19 %
  • Kulhydrat: 52 %
  • Fedt: 29 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag