Grillede frugter og hvid chokoladecreme

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(1 vurderinger)

60+ min

Skøn dessert med de bedste frugter fra den kolde tid.

Ingredienser

Antal portioner

Hvid chokoladecreme

  • 50 g usaltede pistacienøddekerner
  • 5 mandariner i både
  • 1 moden mangofrugt i mindre stykker
  • 125 g bløde svesker i kvarte
  • 25 g smør - smeltet
  • 3 spsk ahornsirup
  • 4 spsk rørsukker

Sådan gør du

Sådan gør du

Hvid chokoladecreme

Knæk kardemommekapslerne. Fjern kapslerne og knus frøene - evt. i en morter. Bring fløden i kog under omrøring. Tilsæt chokolade og den knuste kardemomme. Lad chokoladen smelte ved svag varme og under omrøring. Stil cremen tildækket i fryseren i ca. 1 time.

Kom pistacienødderne i en kold pande og rist dem først ca. 2 min. ved kraftig varme og derefter ved jævn varme i ca. 5 min. Hak nødderne.

Skær imens mandarinbådene i mindre stykker og fjern eventuelle kerner. Vend mandariner, mangofrugt og svesker sammen med smør og ahornsirup. Fordel frugterne i 6 ovnfaste skåle (a ca. 2 dl). Drys med sukker og grill frugterne på en plade næstøverst i ovnen.

Pisk den hvide chokoladecreme op. Drys de grillede frugter med pistacienødder og server straks.

Tip

Hvis man kun kan få saltede pistacienødder, kan de skylles fri for salt og tørres inden brug.

Grill

Ca. 3 min.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 14810 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 21,4 g
  • Protein: 4 %
  • Kulhydrat: 48 %
  • Fedt: 48 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: