Grillede kyllingespyd og spicy salsa
45 min

Grillede kyllingespyd og spicy salsa

Den farverige og krydrede salsa smager skønt sammen med den saftige, grillede kylling og de sprøde tortilla chips. Det hele rundes af med en cremet dip med mexikanske undertoner.
Bedømmelse (6 vurderinger)

Min bedømmelse:

Grillede kyllingespyd og spicy salsa

Den farverige og krydrede salsa smager skønt sammen med den saftige, grillede kylling og de sprøde tortilla chips. Det hele rundes af med en cremet dip med mexikanske undertoner.

Antal portioner

Dip

Spicy salsa

  • 2 grønne peberfrugter i små tern (ca. 250 g)
  • 2 nektariner, ferskener eller blommer i små tern (ca. 200 g)
  • 1 finthakket rødløg (ca. 100 g)
  • 100 g grofthakkede sorte oliven
  • 2 spsk finthakket rød chilipeber
  • 3 spsk friskpresset limesaft
  • 1 spsk honning
  • 3 spsk grofthakkede friske oreganoblade
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 1/2 tsk groft salt

Kyllingespyd

  • 12 rensede kyllingeinderfileter (ca. 500 g)
  • 8 grillspyd
  • 1 limefrugt i 16 små bidder
  • 1 spsk rapsolie
  • 1 tsk groft salt
  • 200 g tortillachips

Fremgangsmåde:

Dip

Rør cremefraiche, peberfrugt, tomatpuré og de øvrige ingredienser sammen. Smag til og stil blandingen tildækket i køleskabet til serveringen.

Spicy salsa

Vend alle ingredienserne til salsaen sammen. Lad den hvile tildækket på køkkenbordet i ca. 15 min. Smag salsaen til.

Kyllingespyd

Lad en grill blive godt varm. Skær kyllingeinderfileterne midt over og sæt 3 stykker kyllingekød og 2 stykker limefrugt på hvert grillspyd. Pensl med olie og drys med salt. Grill kyllingespyddene i 5-7 min. til kødet lige er gennemstegt.

Server de varme grillede kyllingespyd sammen med spicy salsa, dip og tortillachips.

Tip

I stedet for at stege kyllingespydene på en havegrill kan du bruge en grillpande eller en almindelig pande - stegetiderne er cirka de sammen. Bruger du den almindelige pande kan du varme olien op i panden, i stedet for at pensle kyllingespydene. Steg ved kraftig til jævn varme.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10330 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 17,7 g
  • Protein: 22 %
  • Kulhydrat: 35 %
  • Fedt: 43 %
Print