Grillede pandekager med appelsinis
60+ min

Grillede pandekager med appelsinis

Sprøde pandekager med luftig yoghurtis og appelsinsirup. Sød, frisk og lækker på én gang.
Fryseegnet
Bedømmelse (37 vurderinger)

Min bedømmelse:

Grillede pandekager med appelsinis

Sprøde pandekager med luftig yoghurtis og appelsinsirup. Sød, frisk og lækker på én gang.

Antal portioner

Appelsinis

  • 2 æggehvider
  • 50 g flormelis (ca. 1 dl)
  • 2 æggeblommer
  • 50 g flormelis (ca. 1 dl)
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 3 dl Kløver® sødmælksyoghurt appelsin
  • 1 dl friskpresset appelsinsaft
  • 2 tsk fintrevet appelsinskal (usprøjtet)

Appelsinsirup

  • 1 dl friskpresset appelsinsaft
  • 85 g sukker

Pandekager

  • 60 g hvedemel (ca. 1 dl)
  • ¾ spsk sukker
  • ½ tsk groft salt
  • 2 dl mælk
  • 2 æg
  • 50 g smeltet, afkølet smør

Pynt

  • friske citronmelisseblade

Tilbehør

Fremgangsmåde:

Appelsin-is

Pisk æggehviderne stive, tilsæt flormelis og pisk i ca. 1 min., til hviderne er seje. Pisk æggeblommer, flormelis og vaniljesukker til en luftig "æggesnaps". Vend yoghurt, appelsinsaft og -skal i "æggesnapsen". Vend forsigtigt æggehviderne i blandingen og kom den i en metalform (ca. 3 liter). Dæk formen med alufolie og frys isen i mindst 8 timer. Rør 4-5 gange under indfrysningen. Tag isen ud af fryseren og stil den i køleskabet ca. ½ time før serveringen.

Appelsin-sirup

Rør appelsinsaft og sukker sammen i en lille gryde. Kog blandingen ved jævn varme og uden låg i ca. 8 min., til den er sirupsagtig. Lad siruppen køle lidt af.

Pandekager

Bland mel, sukker og salt. Pisk mælken i lidt efter lidt. Pisk æg og smør i. Hæld ½ dl dej i en lille, varm pande (ca. 14 cm i diameter). Bag pandekagen ved jævn varme til den er gylden. Vend den og bag den færdig, i alt ca. 2 min. Bag resten af pandekagerne - i alt 8 stk. Skub hver pandekage sammen så den får en krøllet top i midten. Læg pandekagerne tæt i en smurt bradepande (ca. 22 x 29 cm). Fordel den let afkølede appelsin-sirup over pandekagerne.

Ved serveringen

Anret 2 kugler appelsin-is på hver desserttallerken og pynt med citronmelisse. Grill pandekagerne øverst i ovnen til de er varme og sprøde i kanten. Løft forsigtigt 2 varme pandekager over på hver tallerken og server straks. Server flødeskummet i en skål ved siden af.

Tip

Is-blandingen kan fryses i en ismaskine. Indfrysningstid: Ca. ½ time.

Grill

Ca. 2 min.

Tips

Appelsinisen kan fryses.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 11970 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 4,2 g
  • Protein: 7 %
  • Kulhydrat: 45 %
  • Fedt: 48 %
Print

Vin match

Muscat/moscato Rivesaltes, Frankrig

Sød, hvid vin på druen muscat/moscato, som selv har en anelse appelsin i sin aroma, fx en muscat de rivesaltes Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vine til appelsin