Grillede pandekager med appelsinis

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(174 vurderinger)

60+ min

Sprøde pandekager med luftig yoghurtis og appelsinsirup. Sød, frisk og lækker på én gang.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

Appelsinis

  • 2 æggehvider
  • 50 g flormelis (ca. 1 dl)
  • 2 æggeblommer
  • 50 g flormelis (ca. 1 dl)
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 3 dl Kløver® sødmælksyoghurt appelsin Sødmælksyoghurt appelsin
  • 1 dl friskpresset appelsinsaft
  • 2 tsk fintrevet appelsinskal (usprøjtet)

Appelsinsirup

  • 1 dl friskpresset appelsinsaft
  • 85 g sukker

Pandekager

  • 60 g hvedemel (ca. 1 dl)
  • ¾ spsk sukker
  • ½ tsk groft salt
  • 2 dl mælk
  • 2 æg
  • 50 g smeltet, afkølet smør

Pynt

  • frisk citronmelisseblad

Tilbehør

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Appelsin-is

Pisk æggehviderne stive, tilsæt flormelis og pisk i ca. 1 min., til hviderne er seje. Pisk æggeblommer, flormelis og vaniljesukker til en luftig "æggesnaps". Vend yoghurt, appelsinsaft og -skal i "æggesnapsen". Vend forsigtigt æggehviderne i blandingen og kom den i en metalform (ca. 3 liter). Dæk formen med alufolie og frys isen i mindst 8 timer. Rør 4-5 gange under indfrysningen. Tag isen ud af fryseren og stil den i køleskabet ca. ½ time før serveringen.

Appelsin-sirup

Rør appelsinsaft og sukker sammen i en lille gryde. Kog blandingen ved jævn varme og uden låg i ca. 8 min., til den er sirupsagtig. Lad siruppen køle lidt af.

Pandekager

Bland mel, sukker og salt. Pisk mælken i lidt efter lidt. Pisk æg og smør i. Hæld ½ dl dej i en lille, varm pande (ca. 14 cm i diameter). Bag pandekagen ved jævn varme til den er gylden. Vend den og bag den færdig, i alt ca. 2 min. Bag resten af pandekagerne - i alt 8 stk. Skub hver pandekage sammen så den får en krøllet top i midten. Læg pandekagerne tæt i en smurt bradepande (ca. 22 x 29 cm). Fordel den let afkølede appelsin-sirup over pandekagerne.

Ved serveringen

Anret 2 kugler appelsin-is på hver desserttallerken og pynt med citronmelisse. Grill pandekagerne øverst i ovnen til de er varme og sprøde i kanten. Løft forsigtigt 2 varme pandekager over på hver tallerken og server straks. Server flødeskummet i en skål ved siden af.

Tip

Is-blandingen kan fryses i en ismaskine. Indfrysningstid: Ca. ½ time.

Grill

Ca. 2 min.

Frysetip

Appelsinisen kan fryses.

Hvordan laver man pandekager

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 11970 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 4,2 g
  • Protein: 7 %
  • Kulhydrat: 45 %
  • Fedt: 48 %

Tilbage

Vind 5000 kr. til årets julemiddag!

Hos Karolines Køkken har vi dækket op til den helt store julemiddag. Du kan finde inspiration til lækre juleretter og deltage i vores quiz. Der er 3 gavekort på 5000 kr. til føtex, Bilka og Netto i spil. Glædelig jul!

Besøg julebordet og quiz med

Vind 5000 kr.!

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Muscat/moscato Rivesaltes, Frankrig

Sød, hvid vin på druen muscat/moscato, som selv har en anelse appelsin i sin aroma, fx en muscat de rivesaltes Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vine til appelsin

Andre gode forslag