Grillede sild med peberrods- og persillesauce

Bedømmelse

(0 vurderinger)

60+ min

Lækker fiskeforret med tilbehør af sprød radisesalat.

Ingredienser

Antal portioner
  • 8 hele sildefileter
  • 2 tsk æblecidereddike
  • 1 tsk havsalt, fx læsø sydesalt
  • friskkværnet peber

Radisesalat

  • 300 g grofthakkede radiser
  • 2 grofthakkede æbler, fx jonagold
  • ½ tsk havsalt, fx læsø sydesalt
  • friskkværnet peber

Peberrods- og persillesauce

  • 2 tsk rapsolie

Pynt

  • bredbladet persille og
  • fintrevet frisk peberrod

Tilbehør

  • 1 kg kogte og skrabede nye kartofler

Sådan gør du

Sådan gør du

Skyl sildefileterne og tør dem godt. Dryp dem indvendigt med eddike og drys med salt og peber. Luk dem sammen og bind dem med lidt snor 2-3 steder. Stil dem tildækket i køleskabet indtil de skal grilles.

Radisesalat

Kom radiser og æbler i en salatskål og drys med salt og peber.

Peberrods- og persillesauce

Rør mel og en spsk af mælken sammen i en lille tykbundet gryde. Pisk resten af mælken i. Tilsæt smørret og bring saucen i kog og kog den ved svag varme, stadig under omrøring, i ca. 5 min. Tilsæt eddike, peberrod, persille, salt og peber. Smag til.

Varm en grillpande til den er godt varm. Pensl sildene med olie og steg dem ca. 3 min. på hver side - stadig ved meget høj varme.

Server de grillede sild sammen med radisesalat, sauce og nye kogte kartofler.

Sådan redder du en sovs, der er for salt

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 10220 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 20,7 g
  • Protein: 21 %
  • Kulhydrat: 41 %
  • Fedt: 38 %

Print

Kilde: