Grillet rødfisk med kartoffelsalat
1 timer

Grillet rødfisk med kartoffelsalat

En duft af sommer med små kartofler, radiser, spinat og grill.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Grillet rødfisk med kartoffelsalat

En duft af sommer med små kartofler, radiser, spinat og grill.

Antal portioner

Kartoffelsalat

  • 1 kg kogte små kartofler
  • 200 g friske babyspinatblade
  • 25 g flækkede, smuttede mandler
  • 3 knurhane- eller rødfiskefileter med skind
  • ¼ tsk groft salt
  • ½ tsk groftkværnet citronpeber

Tomatsauce

  • 2 tsk rapsolie
  • 1 spsk finthakket zittauerløg
  • 1 lille knust fed hvidløg
  • 3½ dl hønsebouillon
  • 5 spsk koncentreret tomatpuré
  • 1 tsk tørret basilikum
  • ½ tsk edelsüsspaprika
  • 1½ tsk sukker
  • ¾ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1½ dl Karolines Køkken® økologisk Fraiche 9%
  • 1½ spsk hvedemel
  • 5 spsk klippet frisk purløg
  • 200 g radiser i halve skiver
  • 4 spsk purløg i 2 cm lange stykker

Fremgangsmåde:

Kartoffelsalat

Del kartoflerne i halve. Skyl spinaten grundigt i flere hold koldt vand. Rist mandlerne i en tør pande ved jævn varme og under omrøring i ca. 6 min.

Skrab fiskeskindet for skæl. Skyl derefter fileterne og tør dem. Skær fisken i 6-8 lige store stykker og drys dem med salt og citronpeber. Grill fiskestykkerne på en grillpande ved kraftig varme 2-3 min. på hver side til fisken er fast og hvid.

Tomatsauce

Lad olien blive varm i en tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at brune. Svits løg og hvidløg i ca. ½ min. Tilsæt hønsebouillon, tomatpure, basilikum, paprika, sukker, salt og peber. Bring saucen i kog under omrøring. Rør fraiche og mel sammen til en jævning. Pisk jævningen i saucen og kog den ved jævn varme, stadig under omrøring, i ca. 5 min. Tilsæt purløg og smag tomatsaucen til.

Anret kartoflerne lagvis med spinat og radiser i et stort fad. Pynt kartoffelsalaten med ristede mandler og purløg. Kom saucen i en varm skål og anret fisken på et varmt fad. Server straks.

Tips

I stedet for babyspinat kan du bruge hovedsalat. Fiskestykkerne kan også grilles i ovn i ca. 10 min.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 7710 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 26,2 g
  • Protein: 31 %
  • Kulhydrat: 50 %
  • Fedt: 19 %
Print