Grillet rødfisk med kartoffelsalat

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

1 timer

En duft af sommer med små kartofler, radiser, spinat og grill.

Ingredienser

Antal portioner

Kartoffelsalat

  • 1 kg kogte små kartofler
  • 200 g friske babyspinatblade
  • 25 g flækkede, smuttede mandler
  • 3 knurhane- eller rødfiskefileter med skind
  • ¼ tsk groft salt
  • ½ tsk groftkværnet citronpeber

Tomatsauce

  • 2 tsk rapsolie
  • 1 spsk finthakket zittauerløg
  • 1 lille knust fed hvidløg
  • 3½ dl hønsebouillon
  • 5 spsk koncentreret tomatpuré
  • 1 tsk tørret basilikum
  • ½ tsk edelsüsspaprika
  • 1½ tsk sukker
  • ¾ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1½ dl Karolines Køkken® økologisk Fraiche 9% Økologisk fraiche 9%
  • 1½ spsk hvedemel
  • 5 spsk klippet frisk purløg
  • 200 g radiser i halve skiver
  • 4 spsk purløg i 2 cm lange stykker

Sådan gør du

Sådan gør du

Kartoffelsalat

Del kartoflerne i halve. Skyl spinaten grundigt i flere hold koldt vand. Rist mandlerne i en tør pande ved jævn varme og under omrøring i ca. 6 min.

Skrab fiskeskindet for skæl. Skyl derefter fileterne og tør dem. Skær fisken i 6-8 lige store stykker og drys dem med salt og citronpeber. Grill fiskestykkerne på en grillpande ved kraftig varme 2-3 min. på hver side til fisken er fast og hvid.

Tomatsauce

Lad olien blive varm i en tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at brune. Svits løg og hvidløg i ca. ½ min. Tilsæt hønsebouillon, tomatpure, basilikum, paprika, sukker, salt og peber. Bring saucen i kog under omrøring. Rør fraiche og mel sammen til en jævning. Pisk jævningen i saucen og kog den ved jævn varme, stadig under omrøring, i ca. 5 min. Tilsæt purløg og smag tomatsaucen til.

Anret kartoflerne lagvis med spinat og radiser i et stort fad. Pynt kartoffelsalaten med ristede mandler og purløg. Kom saucen i en varm skål og anret fisken på et varmt fad. Server straks.

Tips

I stedet for babyspinat kan du bruge hovedsalat. Fiskestykkerne kan også grilles i ovn i ca. 10 min.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 7710 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 26,2 g
  • Protein: 31 %
  • Kulhydrat: 50 %
  • Fedt: 19 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: