Grillstegte grøntsager og grisegrillspyd

Bedømmelse

(1 vurderinger)

30 min

Nemt, hurtigt og delikat... Kød og grøntsager ryger en tur på grillen, kartoflerne skal koges og så er der serveret sammen med en lækker bearnaisedip!

Ingredienser

Antal portioner

Bearnaisedip

Grillstegte grøntsager

  • 1 fennikel i tykke skiver (ca. 250 g)
  • 6 skrubbede gulerødder i lange tykke strimler - gerne med top (ca. 250 g)
  • 150 g rensede radiser - gerne med top
  • 50 g groftrevne blade af hjertesalat
  • 2 dl friske basilikumblade
  • ½ tsk groft salt

Grillgrisespyd

  • 4 skinkeschnitzler (ca. 500 g)
  • 8 bambusspyd - ca. 20 cm lange
  • ½ tsk groft salt
  • ½ spsk sesamfrø - gerne en blanding af sorte og lyse

Pynt

  • top af fennikler

Tilbehør

  • 1 kg kogte små skrubbede kartofler

Sådan gør du

Sådan gør du

Bearnaisedip

Pisk cremefraiche, æggeblomme og de øvrige ingredienser sammen i ca. 1 min. med fx en håndmixer. Smag til og stil blandingen tildækket i køleskabet til serveringen.

Grillstegte grøntsager

Lad en grill eller grillpande blive godt varm. Grill fennikel, gulerødder og radiser i ca. 8 min. - vend af og til. Bland, ved serveringen, de grillede grøntsager med salat, basilikum og salt. Pynt med fennikeltop.

Grillgrisespyd

Skær schnitzlerne i hver 4 strimler (16 i alt). Sæt kødet på de 8 spyd fra side til side, så det danner s'er - tryk det lidt sammen. Grill spyddene 2-3 min. på hver side (4-6 min. i alt - afhængig af hvor gennemstegt du vil have kødet). Drys de grillede spyd med salt og sesamfrø.

Server grillspyddene sammen med de grillstegte grøntsager, bearnaisedip og nykogte kartofler.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 10390 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 28,9 g
  • Protein: 23 %
  • Kulhydrat: 35 %
  • Fedt: 42 %

Print

Kilde: